Dopiaza de miel

Printeaza

Dopiaza de miel din: ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, scortisoara, cardamom, cuisoare, carne de miel.

Ingrediente:Dopiaza de miel

  • 4 cepe curăţate
  • 7 căţei de usturoi, curăţaţi
  • 1 baton de 2,5 cm de ghimbir proaspăt, tăiat
  • 450 ml apă
  • 10 linguri ulei vegetal
  • 1 bucată de 2,5 cm de scorţişoară
  • 10 boabe de cardamom
  • 10 cuişoare
  • 1,25 kg carne de miel dezosată, preferabil spată, tăiată în cuburi de 2,5 cm (fără grăsime)
    1 lingură coriandru măcinat
  • 2 linguriţe chimion turcesc măcinat
  • 6 linguri iaurt natural, bătut uşor cu telul
  • 1/2 linguriţă piper cayenne
  • 1/2 linguriţă garam maşala
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Trei cepe se taie de-a lungul, în jumătăţi, apoi de-a curmezişul, în inele foarte subţiri. A patra ceapă se taie mărunt, în cuburi. Cele două se păstrează separat.

Usturoiul şi ghimbirul se prelucrează în blender cu un sfert din apă până se transformă într-o pastă.

Uleiul se toarnă într-o cratiţă încăpătoare se pune la foc mediu. Când s-a încins, se adaugă ceapa tăiată în inele subţiri. Se căleşte amestecând continuu 10-12 minute, până capătă o culoare maro-roşcată.

Spre sfârşit, intensitatea focului trebuie redusă. Ceapa se scoate cu o lingură găurită şi se răsfiră pe o farfurie acoperită cu hârtie de bucătărie.

Scorţişoara, boabele de cardamom şi cuişoarele se pun în uleiul încins. Se amestecă aproximativ 5 secunde. Se adaugă 8-10 cuburi de carne şi se rumenesc pe o parte.

Se întoarce carnea şi se rumeneşte şi pe cealaltă parte. Cuburile se scot din cratiţă şi se păstrează într-un castron. Intreaga cantitate de carne se rumeneşte astfel treptat şi se scoate din cratiţă, păstrându-se separat în castron.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.