Divinity

Printeaza

Divinity

DivinityAcest desert numit şi divinity candy sau divinity fudge este un amestec de fudge combinat cu albuşuri de ou bătute cu zahăr. Provenienţa desertului este incertă. Probabil a apărut în Statele Unite la sfârşitul secolului XIX sau la începutul secolului XX. în acea vreme, se obişnuia să se facă schimb de reţete între prieteni şi familii, astfel încât divinity s-a răspândit cu repeziciune.

Numele desertului sugerează un gust divin, dar el i-a determinat, de asemenea, pe unii să-l asocieze cu bucătăria statelor sudice, divinity fiind un nume tipic pentru comunităţile religioase din sud. Este improbabil însă ca el să fie de origine exclusiv sudică, deoarece reţete similare au apărut în toate regiunile Statelor Unite aproximativ în acelaşi timp. Desertul a fost menţionat chiar şi în New York Times.

Originea americană a desertului divinity este indubitabilă, deoarece se prepară cu sirop de porumb, un ingredient esenţial care nu era disponibil, până de curând, decât în SUA. Deşi astăzi se vinde şi în comerţ, divinity este un desert preparat în mod tradiţional în casă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.