Desert cu visine, ciocolata si vanilie

Printeaza

Desert cu visine, ciocolata si vanilie din: vişine, ciocolată amăruie (70% cacao), unt, dulceaţă de vişine, baton de vanilie, ou, zahar, făină, zahăr vanilat.

Ingrediente:Desert_cu_visine_ciocolata_si_vanilie

  • 50 g vişine
  • 80 g ciocolată amăruie (70% cacao)
  • 80 g unt
  • 2 linguri dulceaţă de vişine
  • 1 baton de vanilie
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 60 g făină
  • 100 ml frişcă
  • 1 lingură zahăr vanilat

Mod de preparare:

Se lasă să se scurgă vişinele şi 6 boabe se pun deop’arte pentru ornat. Restul se toacă. Se topeşte ciocolata în unt, la bain-marie.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ung 6 forme mici termorezistente şi se aşază în fiecare câte o linguriţă de dulceaţă de vişine.

Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate miezul, cu vârful cuţitului.

Se bate oul cu zahăr, folosind mixerul, cca 7 min. Se înglo­bează miezul de vanilie şi se încorpo­rează compoziţia în ciocolata topită.

Se cerne făina şi se aşază bucăţelele dâ vişine; se înglobează bine totul.

Se aşază aluatul în forme şi se coc la mijlocul cuptorului cca 15 min. Se bate frişca împreună cu zahărul vanilat.

Desertul se scoate din cuptor în interior trebuie să fie încă moale. Se fiecare se aşază câte o vişină şi se serveşte cu frişcă bătută.

Desert cu visine, ciocolata si vanilie

Desert_cu_visine_ciocolata_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.