Chiftelute cu legume si sos alb

Chiftelute cu legume si sos alb din: ceapa, carne tocata, sos de rosii, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 cepe 450 g carne tocata, amestec 2 linguri sos de rosii 1/2 legatura patrunjel 3 linguri ulei pentru prajit sare si piper   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit într-o lingură de ulei. Se amestecă mereu pentru […]

Reteta zilei: Supa cu carne tocata si legume

Supa cu carne tocata si legume din: carne tocata, ceapa, telina, usturoi, rosii, supa de vita, ardei gras, morcov, cartofi, pasta de tomate, sare, piper, piper cayenne, patrunjel, oregano.   Ingrediente: 1 kg carne tocata 1 ceapa, cuburi 2 tulpini de telina, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii intregi 3 cesti de […]

Rulouri cu bacon si salata

Rulouri cu bacon si salata din: oua, cascaval, ulei, lapte, iaurt, faina, sare, bacon, ceapa verde, marar, ardei, salata verde. Ingrediente: 6 oua 200 g cascaval 4 linguri ulei 100 ml lapte dulce 50 ml iaurt 3 linguri faina sare 200 g bacon 3-4 fire ceapa verde o legatura marar 2 ardei o salata verde […]

Tocanita cu fasole, carnati si verdeata

Tocanita cu fasole, carnati si verdeata din: ulei, ceapa, carnati picanti de porc, usturoi, fasole, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 ceapa, taiata in felii groase 8 carnati de porc picanti 1 catel mare de usturoi, zdrobit 2 conserva a cate 400 g de fasole in sos de ardei iute 2-3 fire de patrunjel, […]

Reteta mancare de cartofi cu carne

Mancare de cartofi cu carne

Mancare de cartofi cu carne din: cartofi, carne, ceapa, zahar, sos de soia. Ingrediente: cartofi  carne de vită sau porc  ceapă  zahăr  sos de soia   Mod de preparare: Se toacă ceapa, carnea şi cartofii cubuleţe şi se călesc câteva minute în tigaie, după care se adaugă apă aşa încât toate să fie acoperite. Se […]

Carnati cu cartofi si marar

Carnati cu cartofi si marar din: carnaciori oltenesti, cartofi, ulei, sare, marar. Ingrediente: 500 gr carnaciori oltenesti 500 gr cartofi noi 100 ml ulei sare marar     Mod de preparare: Cartofii se spala si se curata bine (se pot si opari inainte de a-i baga la cuptor vreo 5 minute in apa cu sare). […]

Rulade cu carne tocata si usturoi la cuptor

Rulade cu carne tocata si usturoi la cuptor din: faina de secara, faina de grau, drojdie, sare, cumin, lapte batut, ceapa, carne tocata, cimbru, mustar iute, ulei. Ingrediente: 200 g faina de secara 300 g faina de grau 1 plic drojdie uscata 1 lingurita de sare 1 lingurita cumin 300 ml lapte batut umplutura: 1 […]

Ciorba de salata cu smantana

Ciorba de salata

Ciorba de salata din: apa, salata verde, morcov, patrunjel, ceapa, usturoi, faina, galbenusuri, smantana, otet, patrunjel tocat, sare, slanina afumata, oua, lapte. Ingrediente: 2 l apa 2 salate verzi 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 catel usturoi 1 lingura faina 2 galbenusuri 2 linguri smantana 2 linguri otet patrunjel tocat sare Ingrediente omleta: 150 […]

Salata cu cartofi si fasole

Salata cu cartofi si fasole din: ulei de masline, carne tocata, sare, piper, boia, boabe de porumb, boabe de fasole, ciuperci, cartofi, cascaval, crema de iaurt, ketchup picant. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 300 g carne tocata sare piper boia 1 conserva boabe de porumb 1 conserva boabe de fasole 1 conserva ciuperci 600 […]

Cartofi umpluti cu bacon si pui la cuptor

Cartofi umpluti cu bacon si pui la cuptor din: cartofi, ceapa verde, bacon, ulei, sare, piper, pulpe de pui, ou, pesmet, frunze de varza, cascaval, lapte, foaie de dafin, ienibahar, piper negru, unt, faina, galbenusuri, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 8-12 cartofi 1 legatura ceapa verde 50 g bacon 2 linguri ulei sare piper 400 g […]

Ghiveci de linte cu carnati picanti

Ghiveci de linte cu carnati picanti din: ceapa, morcov, usturoi, ardei grasi, ulei, linte, carnacior picant, bulion, boia dulce, sare, piper, chimen, cartofi, maghiran, oua, chifle. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 5 catei de usturoi 3 ardei grasi ulei 250 g linte fiarta 1 carnacior picant 1 conserva mica bulion 1 lingurita boia dulce sare […]

Fasole cu carnati afumati si boia

Fasole cu carnati afumati si boia din: fasole uscata, carnati afumati, ceapa, ulei, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 700 g fasole uscata 800 g carnati afumati 2 cepe 50 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Puneţi fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta. […]

Papara cu carne

Papara cu carne si ceapa

Papara cu carne si ceapa din: paine, lapte, carne tocata, ceapa, oua, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 paine de 1/2 kg 1/2 l lapte 350 g carne tocata 3-4 cepe 3 oua 150 g unt sare, piper, dupa gust   Mod de preparare: Bati ouale si le amesteci cu laptele. Tai painea felii pe care le […]

Sarmale cu costita si slanina

Sarmale in foi de varza cu costita

Sarmale in foi de varza cu costita din: varza murata, carne tocata, ceapa, costita, bulion, orez, dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 varza murata 800 g carne tocata amestec 2 cepe 500 g costita 3 linguri cu bulion 1 ceasca de orez 3-4 foi de dafin ulei sare piper Mod de preparare: Desfa varza si […]

Budincă de mămăligă cu bacon

Budincă de mămăligă cu bacon din: apa, malai, bacon, kaiser, ciuperci, ceapa rosie, oua, usturoi, smantana, untura, cimbru, sare, piper, muraturi, sos de ardei iute, varza murata.   Ingrediente: un litru apa 350 g malai 300 g bacon feliat 200 g kaiser 200 g ciuperci o ceapa rosie 4 oua 4 catei de usturoi 100 […]

File de curcan aromat

File de curcan

File de curcan din: piept de curcan, bere brun, sare, piper, lamaie. Ingrediente: un piept de curcan 500 ml bere bruna sare piper cu lamaie     Mod de preparare: Carnea se porţionează pentru a obţine mai multe felii şi se presară cu sare şi piper cu lămâie. Se pun carnea şi berea într-un vas, […]

Tarta cu carnati si sos

Tarta cu carnati si sos din: unt, sare, faina, iaurt, carnati picanti, ardei capia, rosii, zahar, sare, rozmarin, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g unt un praf sare 250 g faina 175-200 ml iaurt 4 carnati picanti 4 ardei capia 4 rosii mari 2 linguri zahar sare 2-3 frunze rozmarin ulei de floarea soarelui […]

Paste cu sos si chiftelute

Paste cu sos si chiftelute din: spaghete, cimbru, busuioc, pasta de rosii, apa, sare, piper, boia, ulei de floarea soarelui, usturoi, oregano, carne de chiftele, parmezan. Ingrediente: 300 g spaghete cimbru si busuioc verde 50 g pasta de rosii 100 ml apa sare piper negru un praf boia iute 2-3 linguri ulei de floarea soarelui […]

Chiftelute de curcan cu cartofi natur

Chiftelute de curcan cu cartofi natur din: piept de curcan, oua de prepelita, oua, paine, ceapa, usturoi, faina, pesmet, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 16 oua de prepelita 2 oua 3 felii de paine 2 cepe 5 catei de usturoi 2 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet sare ulei   Mod […]

Chiftelute de cartofi cu carne tocata

Chiftelute de cartofi cu carne tocata din: cartofi, branza topita, oua, unt, faina, pesmet, cimbru, sare, amestec de carne tocata, ceapa, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g branza topita 2 oua 50 g unt 75 g faina 75 g pesmet cimbru sare pentru umplutura: 400 g amestec de carne tocata 1 […]

Supa picanta cu ardei

Supă cu carne de capră şi tarhon

Supă cu carne de capră şi tarhon: pulpa de capra, praz, usturoi, morcov, ceapa, radacina de telina, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, unt, faina, smantana, tarhon, zahar, lamaie, ciuperci, sare, piper, orez, marar verde, rosii cherry, gogosar rosu. Ingrediente: 700 g pulpă de capră 1 praz mai tânăr 3 căţei usturoi 2 morcovi 1 […]

Curcan la tavă cu varza si boia

Curcan la tavă: curcan, untura, varza acra, sare, boia de ardei. Ingrediente: 1 curcan 150 g untură 300 g varză acră sare boia de ardei   Mod de preparare: Cureţi curcanul, îl speli, îl ştergi cu un şervet, îl sărezi şi îl freci cu piper şi boia. Ungi curcanul cu untură şi îl înveleşti în […]

Ciorba de fasole cu costita afumata

Ciorba de fasole cu costita afumata din: faole alba, morcov, telina, ceapa, costita afumata, pasta de rosii, bors, sare. Ingrediente: 500 g fasole alba 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 250 g costita afumata 50 g pasta de rosii 1 litru bors sare Mod de preparare: Alege fasolea, spal-o si pune-o la fiert […]

Chiftele cu verdeata

Chiftele cu verdeata din: carne toacata, vita, porc, ceapa, marar verde, patrunjel verde, oua, pesmet, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 700 g carne tocata amestec (vita si porc) 1 ceapa 1 legatura de marar verde 1 legatura de patrunjel verde 2 oua 1 lingura cu pesmet faina sare piper ulei   Mod de preparare: Toaca […]

Chiftele marinate

Chiftele marinate in sos de rosii

Chiftele marinate in sos de rosii din: chiftele, rosii, ulei de masline, apa, foi dafin, boabe de piper, otet. Ingrediente: cateva chiftele 1 cutie rosii 1 lingura ulei de masline 3 linguri apa 2 foi dafin boabe de piper 1 lingura otet   Mod de preparare: Preapari sosul din rosii, ulei de masline si apa. […]

Oua cu bacon si ceapa verde

Oua cu bacon si ceapa verde din: oua, chifle, bacon, ceapa verde, otet, sare, galbenusuri, zeama de lamaie, unt. Ingrediente: 4 oua proaspate 2 chifle 8 felii bacon 2 fire ceapa verde 150 ml otet sare pentru sos: 2 galbenusuri 3 linguri zeama de lamaie sare 100 g unt   Mod de preparare: Intr-o crăticioară […]

Iepure cu sote de legume şi nuci

Iepure cu sote de legume şi nuci din: iepure, usturoi, ceapa rosie, morcovi, telina cu frunze, ardei grasi, miez de nuca, seminte de in, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 iepure 3 catei de usturoi 3 cepe rosii doi morcovi o telina cu frunze 3 ardei grasi 150 g miez […]

Supa crema de cartofi cu crenvursti si verdeata

Supa crema de cartofi cu crenvursti si verdeata din: cartofi, ceapa, amidon, smantana, sare, piper, crenvursti, verdeata. Ingrediente: 8 cartofi 2 cepe albe 2 linguri amidon 200 ml smântâna sare piper Pentru servit: 6 crenvursti verdeaţă   Mod de preparare: Cartofii se curaţa de coaja, se spala bine, apoi se taie cuburi şi se pun la fiert cu ceapa taiata […]

Iepure picant cu orez

Iepure picant cu orez din: orez, iepure, ardei capia, ceapa verde, busuioc verde, ardei iute, morcov, telina, cimbru, ceapa rosie, usturoi, vin alb, miere, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g orez alb un iepure 3 ardei capia o legatura ceapa verde 3 fie de busuioc verde un ardei iute un morcov o telina […]

Friptura de iepure impanat cu usturoi

Friptură de iepure cu cartofi

Friptură de iepure cu cartofi din: iepure, ceapa, usturoi, morcovi, para, telina, scortisoara, cartofi, frunze de dafin, ardei iute, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un iepure doua cepe 6 catei de usturoi doi morcovi o para o telina mica un betisor de scortisoara 6 cartofi doua frunze de dafin un […]

Prepeliţă cu varză, învelită în bacon

Prepeliţă cu varză, învelită în bacon din: prepelita, varza de bruxelles, bacon, sare, unt, ceapa, usturoi, ulei, sare, ardei iute, rosii. Ingrediente: o prepelita cateva verze de bruxelles 7-8 bucati de bacon sare unt ingrediente pentru sos: o ceapa 5-6 catei de usturoi ulei sare 200 g ardei iuti cam 500 g de rosii   […]

Portofele cu masline

Portofele cu masline din: sunca presata, cascaval, oua, faina, masline versi sau negre, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 felii de sunca presata 6 felii de cascaval 2 oua 4 linguri faina 50 g masline verzi sau negre ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Tai maslinele rondele si indepartezi samburii. Tai cascavalul felii […]