Supa cu bacon si legume

Supa cu bacon si legume din: supa de carne, ceapa, morcov, bacon, chorizo, carne afumata, castraveti murati, pasta de tomate, paprika, cartof, capere, lamaie, smantana, masline verzi, piper, marar. Ingrediente: 1,2 l supă limpede de carne/legume/apă 1 ceapă mare tăiată 1 morcov mare ras 70 g bacon 100 g chorizo 160 g carne afumată (pui/vită) […]

Reteta zilei: Penne cu varza de bruxelles si carnati de pui

Penne cu varza de bruxelles si carnati de pui din: penne, ulei de masline, varza de bruxelles, rosii cherry, carnati de pui, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 1 pachet penne 2 linguri ulei de masline ½ kg varza de bruxelles, feliata in jumatate 2 cesti de rosii cherry, taiate jumatati 4 carnati de pui, felii […]

Fasole cu ciolan afumat, cimbru si tarhon

Ciolan afumat cu fasole

Ciolan afumat cu fasole din: ciolan afumat, fasole, morcovi, ceapa, ulei, bulion, ardei gras, sare, piper, cimbru, foi de dafin. Ingrediente: 1 ciolan afumat cu os 500 g fasole 2 morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei 2 linguri bulion 1 ardei gras sare piper cimbru foi de dafin   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ceapa […]

Rulada din piept de curcan in sos picant

Rulada din piept de curcan in sos picant din: piept de curcan, carne tocata, sare, piper, ulei, pesmet, rosii, gogosari, boia dulce, boia iute, ulei de masline, usturoi, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 piept de curcan 300 g carne tocată  sare  piper  ulei 100 g pesmet 3 linguri ulei 500 g roşii 3 gogoşari 1 ardei iute roşu  boia dulce  boia iute […]

Placinta cu praz si sunca

Placinta cu praz si sunca din: faina, drojdie uscata, sare, lapte, ulei, smantana, oua, praz, sunca, ardei grasi, sare, piper, cimbru, nucsoara. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 2 plicuri drojdie uscata 1 lingurita sare 250 ml lapte 100 ml ulei pentru umplutura: 500 g smantana 2 oua 2 fire praz 8 felii sunca 2 […]

Reteta zilei: Rulouri de tortilla cu sunca si spanac

Rulouri de tortilla cu sunca si spanac din: tortilla, maioneza, mustar, dijon, sunca, piper, mar, spanac, branza albastra, ceapa rosie.   Ingrediente: 2 tortilla ¼ cana plus 2 linguri de maioneza 3 linguri de mustar Dijon 2 felii sunca ½ lingurita piper macinat 1 mar , felii subtiri 2 cani spanac proaspat, tocat ¼ cana […]

Supa crema de telina cu bacon

Supa crema de telina cu bacon din: ceapa, usturoi, telina, mere, zeama de legume, ulei de floarea soarelui, bacon, cascaval, marar, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe, curatate si taiate 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti 1 kg telina, curatata si taiata 500 g mere, decojite si rase 1 l zeama de legume 2 […]

Varza calita cu bacon si carnaciori picanti

Varza calita cu bacon si carnaciori picanti din: bacon, ceapa, ulei, varza murata, foi de dafin, boabe de ienupar, vin alb, supa carnati picanti, sare, piper, zahar. Ingrediente: 100 g bacon 2 cepe 2 linguri ulei 1 kg varză murată 2 foi de dafin 2 boabe de ienupăr 125 ml vin alb 125 ml supă 800 g cârnaţi picanţi  sare  piper  zahăr   Mod […]

Muşchi de porc cu ierburi de Provence

Muşchi de porc cu ierburi de Provence din: morcovi, praz, ceapa, unt, muschi de porc, smantana, sare, piper, ieburi de provence, salvie Ingrediente: 500 g morcovi 2-3 fire de praz 8 cepe dimensiune mijlocie 40 g unt 1 1/2 – 2 kg muschi de porc 600 g smantana dulce 400 g smantana fermentata sare piper […]

Pachetele de carne cu fasole verde

Pachetele de carne cu fasole verde din: carne macra, paste, ceapa, ardei gras, fasole pastai, bacon, supa de carne, vin alb, piper, sare, busuioc, ulei. Ingrediente: 500 g carne macra 200 g paste 1 ceapa 1 ardei gras 150 g cascaval 300 g fasole pastai 8 felii bacon 1 l supa de carne 300 ml […]

Jambon cu fasole verde

Jambon cu fasole verde din: jambon de porc, fulgi de usturoi, vin, chili, sare, piper, fasole verde, usturoi verde, unt, coaja de lamaie, fulgi de ardei iute, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1 bucata de aproximativ 500 g jambon de porc cu os si sorici 1 lingurita fulgi de usturoi 100 ml vin chili uscat […]

Musaca de vinete cu carne

Musaca de vinete cu carne din: vinete, carne tocata, ulei, ceapa, pesmet, rosii, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete mari 500 g carne tocata (amestec vita-porc) 50 ml ulei 1 ceapa 100 g pesmet 4 rosii 1 lingura pasta de tomate sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în felii pe lung, […]

Rulada de curcan cu porumb

Rulada de curcan cu porumb din: piept de curcan, carne tocata de porc, porumb, ou, usturoi, carne de porc, piper macinat, piper boabe, chili, busuioc, cimbru, chimen, foi de dafin, ulei, sos de soia, vin alb, apa. Ingrediente: 1 kg file de piept de curcan 300 g carne tocata de porc 340 g porumb din […]

Plăcintă învârtită cu carne

Plăcintă învârtită cu carne din: drojdie, faina, zahar, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei gras, masline, oregano, boia, carne tocata, piper, mozzarella.   Ingrediente: 1/2 cub drojdie 400 g faina 1 lingurita zahar sare 6 linguri ulei de masline 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei gras rosu 50 g masline negre (fara […]

Varza cu carnati afumati

Varza cu carnati afumati din: varza, carnati afumat, ceapa, ulei, cimbru, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 2 verze proaspete 500 g carnati afumati 1 ceapa 50 ml ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura marar verde sare piper   Mod de preparare: Taiati varza fideluta, frecati-o cu 1 lingura sare grunjoasa si stoarceti-o bine de zeama […]

Sufleu de dovlecel

Sufleu de carne tocata cu dovlecei si cascaval

Sufleu de carne tocata cu dovlecei si cascaval din: dovlecei, cartofi fierti in coaja, busuioc, ceapa, ulei, carne mixta, bulion, amestec de ierburi, usturoi, oregano, sare, piper, lapte, amidon, cascaval. Ingrediente: 450 g dovlecei 500 g cartofi fierti in coaja 2 fire busuioc 1 ceapa 1 lingura ulei 250 g carne tocata mixta 500 g […]

Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita

Rulada de curcan cu garnitura de cartofi

Rulada de curcan cu garnitura de cartofi din: piept de curcan, ceapa, oua, sare, piper, ulei de masline, cartofi, morcovi, boia, usturoi, pulpa de rosii, cimbru, patrunjel.   Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 cepe mari 2 oua sare piper boabe si macinat 2 linguri ulei de masline pentru garnitura: 6 cartofi 3-4 morcovi […]

Chiftele de curcan cu fulgi de ovaz si sos

Chiftele de curcan cu fulgi de ovaz si sos din: ulei, ceapa, morcovi, telina, usturoi, fenicul, passata de rosii, supa de pui, patrunjel, broccoli, cartofi, carne tocata de curcan, fulgi de ovaz, seminte de fenicul, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, tocata fin 2 morcovi si 2 tulpini de telina Apio, tocate fin […]

Tocanita de manzat

Tocanita de legume cu carne de manzat

Tocanita de legume cu carne de manzat din: carne de manzat, ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, morcov, telina, cartofi, nuci, vin, vanata, dovlecei, rosii, suc de rosii, gogosar, capere, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 600 g carne de mânzat 3-4 linguri ulei 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 120 g ciuperci 1 morcov 1 ţelină 350 g cartofi 1/2 ceasca nuci curăţate 4 linguri vin 1 vânătă […]

Ciorba de orz cu sunculita afumata

Ciorba de orz cu sunculita afumata din: boabe de orz, morcov, tulpina de telina, ceapa, cartof, pancetta, foi de dafin, unt, supa de legume, ulei de masline, patrunjel, sare.   Ingrediente: 150 g boabe de orz 1 morcov de dimensiune medie 1 tulpina de telina 1 ceapa 1 cartof 100 g pancetta (sunculita) afumata 2 […]

Iepure cu ciuperci si slanina afumata

Iepure cu ciuperci si slanina afumata din: carne macra de iepure, ciuperci, slanina afumata, ceapa, unt, faina, vin rosu, usturoi,s are, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 2 kg carne macra de iepure 400 g ciuperci 200 g slanina afumata 5 cepe mici 50 g unt 1/2 lingura faina 2 pahare vin rosu 1 ceasca zeama de […]

Piept de curcan cu sos alb

Piept de curcan cu sos alb din: piept de curcan, cuisoare, scortisoara, caise deshidratate, vin alb sec, usturoi, ceapa, bacon, morcovi baby, unt, cartofi, oregano, sare, piper, salata verde, rosii lamaie. Ingrediente: 600 g piept de curcan doua cuisoare 3 g scortisoara 5 g caise deshidratate un litru vin alb sec usturoi o ceapa 16 […]

Chiftele cu usturoi si patrunjel

Chiftele cu usturoi si patrunjel din: carne tocata, usturoi, ardei, patrunjel, ceapa, sos iute, oua, piper, faina, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata 4 catei de usturoi un ardei rosu o lingura patrunjel tocat o ceapa mica o picatura sos iute 3 oua sare piper faina ulei   Mod de preparare: Carnea tocată se pune […]

Retete gustoase: Paste cu carnati si branza topita

Paste cu carnati si branza topita din: paste, branza topita, smantana, carnati picanti, patrunjel, sare, piper. Imgrediente: 1 pachet paste scurte 1 tub brânză topită 200 ml smântână 2 cârnaţi picanţi  pătrunjel  sare  piper   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă cu sare. Între timp, smântâna şi brânza topită se pun pe foc şi se lasă până […]

Cod cu jambon

Cod cu jambon din: cod, jambon, dovlecei, rosii, ulei, salvie, sare. Ingrediente: 4 bucati cod a cate 150 g fiecare 4 felii jambon 2 dovlecei 2 rosii o lingura ulei 2-3 frunze salvie un praf sare   Mod de preparare: Pestele se spala cu apa rece apoi tamponeaza usor cu proaspe de hartie si se […]

Reteta zilei: Sandwich cu bacon si sunca de curcan

Sandwich cu bacon si sunca de curcan din: bacon, paine, rosii, sunca de curcan, branza, salata verde, ceapa rosie, maioneza, unt.   Ingrediente: 8-10 felii de bacon, prajit 8 felii de paine 8 felii de rosii 8 felii de sunca de curcan 4 felii de branza 4 frunze de salata verde Ceapa rosie, felii Maioneza, […]

Budincă cu mălai si şuncă

Budincă cu mălai si şuncă din: oua, ulei de masline, iaurt, apa, malai, sunca, oregano, salvie, parmezan, unt, sare, piper, smantana, sos de rosii picant. Ingrediente: 3 oua 50 ml ulei de masline 180 g iaurt 750 ml apa 300 g malai 200 g sunca o lingura cu oregano o lingura cu salvie 50 g […]

Buseruri cu carne si ciuperci

Buseruri cu carne si ciuperci din: aluat de foitaj, carne de curcan, ciuperci, morcov, ceapa, rosii, ardei capia, ardei iute, ulei de floarea soarelui, ou, sare, piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 300 g carne de curcan 300 g ciuperci un morcov o ceapa doua rosii un ardei capia un ardei iute […]

Linte cu carnati si carne tocata

Linte cu carnati si carne tocata din: linte, ceapa, carnati, ardei, cartofi, carne tocata, usturoi, branza, morcov, ulei, sare, piper, chili. Ingrediente: doua cesti de linte o ceapa un carnati un ardei rosu 4 cartofi un kg carne tocata 2 catei de usturoi pisati doua lingura de branza rasa un morcov ulei sare piper si […]

Mancare de carne de porc cu sos de rosii

Mancare cu carnati, muschi tiganesc si pulpa de porc

Mancare cu carnati, muschi tiganesc si pulpa de porc din: carnati oltenesti, carnati de porc, toba, muschi tiganesc, pulpa, ceapa, ulei, bulion, supa de oase, vin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 80 g carnati oltenesti 80 g carnati de porc 70 g toba 100 g muschi tiganesc 150 g pulpa de porc 200 g ceapa 100 […]

Cuib cu sunca

Cuib cu sunca din: carne de porc, paine, oua, cartofi, morcov, dovlecel, usturoi, ceapa rosie, sunca, spanac, rosii, ardei capia, ulei, sare, piper, patrunjel, marar. Ingrediente: 500 g carne de porc doua felii de paine doua oua un cartof un morcov o jumatate de dovlecel 8 catei de usturoi o ceapa rosie 50 g sunca […]

Supa de burta si carne de vita

Supă chiliană de burtă

Supă chiliană de burtă din: burta, otet, unt, faina, ceapa, patrunjel, pesmet, supa, crutoane, branza. Ingrediente: 1 kg de burtă 2 linguri de oţet 4 linguri de unt o lingură de făină 4 linguri de ceapă tăiată mărunt o lingură de pătrunjel tăiat mărunt 2 linguri de pesmet 150 ml de supă crutoane 2 linguri […]