Creveti picanti cu sos marinara si feta

Printeaza

Creveti picanti cu sos marinara si feta din: ulei de masline, piper rosu, vin alb, sos marinara, oregano, creveti, feta, patrunjel.

Ingrediente:Creveti_picanti_cu_sos_marinara_si_feta

  • 2 linguriţe de ulei de măsline
  • 1 lingură de usturoi
  • 1/4 linguriţă de piper roşu
  • 2 linguri de vin alb
  • 1 1/2 ceaşcă de sos marinara la borcan
  • 1 linguriţă de oregano
  • 450 g de creveţi
  • 60 g branza feta
  • 1 lingură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pune la încins pe aragaz, într-o cratiţă mare, la temperatură de intensitate medie, 2 linguriţe de ulei de măsline.

Adaugă 1 lingură de usturoi mărunţit şi 1/4 linguriţă de piper roşu zdrobit. Amestecă mixtura pe foc timp de 30 de secunde.

Stropeşte cu 2 linguri de vin alb şi agită compoziţia până ce vinul se evaporă aproape complet. Peste amestecul obţinut adaugă 1 1/2 ceaşcă de sos marinara la borcan (sos de roşii cu specific italian) şi 1 linguriţă de oregano uscat.

Lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Pune apoi aproximativ 450 g de creveţi mari, decorticaţi.

Fărâmiţează deasupra 60 g de feta (circa 1/2 ceaşcă). Mută vasul în cuptor şi aşteaptă până când se pătrund creveţii, aproximativ 8 minute.

La final presară 1 lingură de pătrunjel tocat.

Creveti picanti cu sos marinara si feta

Creveti_picanti_cu_sos_marinara_si_feta

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.