Creme brulee cu mure

Printeaza

Creme brulee cu mure din: mure, smantana, galbenus, zahar.

Ingrediente:Creme brulee cu mure

  • 36 bucăţi de mure
  • 660 ml de smântână dulce pentru frişcă
  • 6 gălbenuşuri
  • 70 g de zahăr tos
  • 3 linguri de zahăr fin

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160° C.

Se pun şase forme mici termorezistente într-o tavă adâncă. Se aşază şase mure pe fundul fiecărei forme.

Se fierbe smântână. Intr-un bol, se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă treptat smântână fierbinte şi se amestecă bine. Se toarnă compoziţia în cele şase forme (se poate îndepărta spuma care se formează la suprafaţă).

Se pune apă fierbinte în tavă, astfel încât nivelul ei să ajungă la jumătatea înălţimii formelor.

Se dă tava la cuptor 25-30 de minute, până când crema s-a închegat pe margini, dar e încă uşor lichidă în centru. Se lasă formele în apă încă 10 minute, apoi se scot să se răcească.

Se dau la frigider 3 ore.

Se presară cele trei linguri de zahăr deasupra cremelor şi se caramelizează sub grill.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.