Crema de mazare si praz

Printeaza

Crema de mazare si praz din: mazare, praz, cartofi, usturoi, sare, piper, marar.

Ingrediente:Crema de mazare si praz

  • 3 căni boabe de mazăre
  • 2 fire medii de praz
  • 3 cartofi albi mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 căni supă de pui (din cuburi)
  • sare
  • piper
  • mărar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prazul, păstraţi doar partea albă, până unde încep frunzele de culoare mai închisă. Tăiaţi prazul bucăţi. Curăţaţi şi tăiaţi cuburi cartofii.

Puneţi prazul şi cartofii să fiarbă în 4 căni de supă clocotită, la foc mic. Acoperiţi când clocoteşte şi lăsaţi să fiarbă cca 15 min.

Adăugaţi mazărea şi usturoiul tocat mărunt. Turnaţi încă 1 cană de supă, dacă nu e suficient lichid să cuprindă bine legumele. Lăsaţi la fiert încă 8-10 min, până este gata şi mazărea.

Scoateţi cu spumiera cam 1/3 din legume, păstraţi-le deoparte. Procesaţi restul cu blenderul, să devină o cremă omogenă. Strecuraţi şi turnaţi la loc în oală.

Adăugaţi legumele păstrate. Săraţi şi piperaţi după gust, adăugaţi iar puţină apă sau supă, dacă e prea groasă. Lăsaţi să se mai încălzească, apoi luaţi de pe foc.

Serviţi cu mărar tocat şi cu crutoane de pâine integrală.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.