Cozonac cu Umplutură de Nucă Caramelizată: Deliciu Dulce

Printeaza

Cozonac cu Umplutură de Nucă Caramelizată: Deliciu Dulce din: faina, drojdie, lapte, zahar, oua, unt, sare, coaja de lamaie si portocala, nuca, miere, scortisoara.

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 grame de făină
  • 7 grame de drojdie uscată
  • 200 ml de lapte călduț
  • 100 grame de zahăr
  • 2 ouă
  • 100 grame de unt moale
  • 1 linguriță de sare
  • Coaja rasă de la o portocală sau lămâie

Ingrediente pentru umplutură de nucă caramelizată:

  • 200 grame de nucă
  • 100 grame de zahăr
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de miere
  • Un praf de scorțișoară

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecați făina cu drojdia uscată și sarea.

Adăugați laptele călduț, zahărul, ouăle, untul moale și coaja rasă de portocală sau lămâie. Amestecați bine până când obțineți un aluat omogen.

Acoperiți bolul cu un prosop curat și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ 1 oră, până când își dublează volumul.

Între timp, pregătiți umplutura de nucă caramelizată. Prăjiți nucile într-o tigaie cu unt și zahăr până când se caramelizază. Adăugați mierea și scorțișoara și amestecați bine. Lăsați amestecul să se răcească.

După ce aluatul a crescut, presărați puțină făină pe suprafața de lucru și răsturnați aluatul pe ea.

Întindeți aluatul într-un dreptunghi mare, apoi împrăștiați uniform umplutura de nucă caramelizată peste el.

Rulați aluatul strâns, astfel încât să formați un cozonac lung.

Tăiați cozonacul pe lung și așezați cele două jumătăți una peste cealaltă într-o formă de cozonac unsă cu unt.

Lăsați cozonacul să crească din nou, acoperit, timp de încă 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți cozonacul timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine frumos auriu.

După ce ați scos cozonacul din cuptor, lăsați-l să se răcească în formă.

 

Informații Nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 320 kcal
  • Carbohidrați: Aproximativ 45 grame
  • Proteine: Aproximativ 6 grame
  • Grăsimi: Aproximativ 14 grame

 

Acest cozonac cu umplutură de nucă caramelizată oferă o combinație delicioasă de arome bogate și dulci, perfectă pentru a bucura familia și prietenii.

Umplutura de nucă caramelizată adaugă o notă de eleganță și rafinament unui cozonac tradițional, transformându-l într-o delicatesă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.