Cozonac cu Umplutură de Mere și Scorțișoară

Printeaza

Cozonac cu Umplutură de Mere și Scorțișoară din: faina, drojdie, lapte, zahar, oua, unt, sare, coaja de portocala si lamaie, mere, scortisoara.

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 grame de făină
  • 7 grame de drojdie uscată
  • 200 ml de lapte călduț
  • 100 grame de zahăr
  • 2 ouă
  • 100 grame de unt moale
  • 1 linguriță de sare
  • Coaja rasă de la o portocală sau lămâie

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 mere mari, curățate și tăiate cubulețe
  • 100 grame de zahăr
  • 2 linguri de scorțișoară
  • Sucul de la jumătate de lămâie

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecați făina cu drojdia uscată și sarea.

Adăugați laptele călduț, zahărul, ouăle, untul moale și coaja rasă de portocală sau lămâie. Amestecați bine până când obțineți un aluat omogen.

Acoperiți bolul cu un prosop curat și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ 1 oră, până când își dublează volumul.

Între timp, pregătiți umplutura. Amestecați cubulețele de mere cu zahărul, scorțișoara și sucul de lămâie.

După ce aluatul a crescut, presărați puțină făină pe suprafața de lucru și răsturnați aluatul pe ea.

Întindeți aluatul într-un dreptunghi mare, apoi împrăștiați uniform umplutura de mere peste el.

Rulați aluatul strâns, astfel încât să formați un cozonac lung.

Tăiați cozonacul pe lung și așezați cele două jumătăți una peste cealaltă într-o formă de cozonac unsă cu unt.

Lăsați cozonacul să crească din nou, acoperit, timp de încă 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți cozonacul timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine frumos auriu.

După ce ați scos cozonacul din cuptor, lăsați-l să se răcească în formă.

 

Informații Nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 280 kcal
  • Carbohidrați: Aproximativ 50 grame
  • Proteine: Aproximativ 5 grame
  • Grăsimi: Aproximativ 8 grame

 

Acest cozonac cu umplutură de mere și scorțișoară aduce în farfurie aromele dulci și calde ale toamnei, perfecte pentru a bucura familia și prietenii.

Cozonacul cu umplutură de mere și scorțișoară este o reinterpretare a clasicului cozonac de sărbători, adăugând o notă de prospătime și aroma de toamnă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Cozonac împletit, cu stafide și migdale

Cozonac împletit, cu stafide și migdale din: faina, lapte, drojdie proaspata, unt, zahar, oua, stafide, esenta de rom, galbenus, fulgi de migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 1 cub (40 g) drojdie proaspătă 75 g unt 75 g zahăr 2 ouă 100 g stafide 1 fiolă esență de rom 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.