Cozonac cu mac

Printeaza

O reteta delicioasa de cozonac cu mac din: faina, drojdie, zahar, lapte, ou, unt, sare, coaja de lamaie, lapte, zahar vanilat, mac, merisoare sau afine uscate si zahar pudra.

Ingrediente:Cozonac cu mac

  • 300 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 100 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 80 g unt moale
  • 1 praf sare
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă

în plus:

  • 225 ml lapte
  • 75 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 125 g mac măcinat
  • 75 g merişoare sau afine uscate
  • 25 g unt
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din ingredientele menţionate şi se lasă să crească 1 oră. Se dă în fiert laptele cu zahăr tos şi zahăr vanilat. Se adaugă macul şi se lasă să fiarbă la foc moale 30 min. Se adaugă merişoarele şi untul.

Se frământă aluatul şi se întinde o foaie (20 x 30 cm). Se aşază deasupra umplutura de mac şi se rulează pe lung. Se pudrează cu făină, se acoperă şi se lasă să crească 1 oră.

Se încinge cuptorul la 180°C şi se coace cozonacul 1 oră. 3 Se pudrează cu zahăr şi se lasă să se răcească; apoi se pudrează din nou cu zahăr.

Cozonac cu mac

Cozonac cu mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.