Cozonac cu fistic si martipan 

Printeaza

Cozonac cu fistic si martipan din: martipan, fistic, drojdie, lapte, faina, unt, zahar.

 

Ingrediente:Cozonac cu fistic si martipan

  • 200 g marţipan de migdale
  • 100 g fistic nesărat
  • 7 g drojdie proaspătă
  • 1 praf de sare
  • 140 ml lapte cald
  • 1 lingură coajă rasă de portocală
  • 1 ou
  • 350 g făină
  • 130 g unt topit
  • 200 g zahăr
  • 50 g zahăr pudră, pentru decor
  • 50 g fistic nesărat, pentru decor

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în laptele călduţ cu o linguriţă de zahăr şi cu o lingură de făină.

Laşi maiaua deoparte, la loc cald, 20 de minute.

Separat, amesteci făina cernută cu sarea, oul şi cu untul topit. Adaugi amestecul de drojdie.

Frămânţi bine aluatul până devine legat şi uşor lipicios. Il acoperi cu folie alimentară şi-l laşi la loc cald 1-1 1/2 ore până când îşi dublează volumul.

Ulterior adaugi în aluat fisticul şi coaja rasă de portocală, apoi îl întinzi uşor cu sucitorul, iar pe mijloc pui marţipanul de migdale.

Rulezi aluatul şi-l aşezi într-o tavă tapetată de cozonac, îl mai ţii acoperit, la loc cald, 30-40 de minute.

Coci cozonacul 35 de minute la cuptorul încins.

După ce s-a răcit, îl presari cu zahăr pudră şi cu fistic măcinat.

 

Pofta buna!


poate iti place si:

Cozonac glazurat cu fructe

Cozonac glazurat cu fructe

Cozonac glazurat cu fructe din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, lamaie, fructe uscate, sare, zahar pudra, apa. Ingrediente: 1 kg făină 300 ml lapte 200 g unt 10 gălbenuşuri 3 albuşuri 20 g drojdie uscată 200 g zahăr 3 linguriţe coajă de lămâie 200 g fructe uscate 1 praf sare 1 ou pentru uns Pentru glazură: […]

Cozonac raw-vegan cu ovaz

Cozonac raw-vegan cu ovaz

Cozonac raw-vegan cu ovaz din: fulgi de ovaz, curmale, smochine, unt de cocos sau unt de cacao, sare, mac, miere, portocala. Ingrediente: 300 g fulgi de ovăz măcinaţi 200 g curmale 100 g smochine 4-5 linguri unt de cocos sau unt de cacao un praf de sare Pentru umplutura de mac: 300 g mac măcinat 3-4 […]

Cozonac cu nuca si scortisoara

Cozonac cu nuca si scortisoara

Cozonac cu nuca si scortisoara din: lapte, smantana, drojdie, unt, faina, nuci, coniac, zahar, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 45 ml lapte 80 ml smântână la temperatura camerei un plic drojdie uscată 50 g zahăr + o linguriţă 50 g unt 500 g făină un praf sare un ou Pentru umplutură: 200 g nuci mâruntite 4 linguri […]

Cozonac cu fulgi de migdale

Cozonac cu fulgi de migdale din: faina, drojdie, unt, lapte, oua, vanilie,  fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie proaspătă 70 g unt 175 ml lapte 150 g zahăr un ou + un gălbenuş + un albuş esenţă de vanilie 50 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Se topeşte untul […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.