Cotlete umplute cu ciuperci si praz

Printeaza

Cotlete umplute cu ciuperci si praz din: cotlete de porc fără os, muştar, chiflă mică, cârnăcior picant uscat, frunze de pătrunjel, oua, praz, ciuperci, vin alb sec, unt, sare, piper.

rp_Cotlete_de_porc_umplute.jpg

Ingrediente:

  •  4 cotlete de porc fără os
  •  3 linguri muştar
  •  1 chiflă mică
  •  1 cârnăcior picant uscat
  •  1 lingură frunze de pătrunjel tocate
  •  2 gălbenuşuri
  •  1 fir de praz
  •  3 linguri ciuperci din conservă
  •  150 ml vin alb sec
  •  2 linguri unt
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

Speli carnea şi o usuci între şervete absorbante. Baţi cotletele cu ciocanul pentru şniţele, le ungi cu muştar, le suprapui şi le ambalezi în folie. Le laşi în frigider până pregăteşti umplutura. Inmoi chifla în apă. Tai cârnatul în rondele fine, iar prazul în inele subţiri.

Dacă doreşti un gust mai dulceag, poţi să căleşti puţin prazul. Amesteci într-un bol cârnaţii, prazul, verdeaţa, gălbenuşurile, muştarul  rămas, ciupercile şi chifla scursă. Pui amestec pe cotlete, le pliezi şi le prinzi cu scobitori.

Inăbuşi puţin cotletele în unt topit, pe ambele părţi. Le pui într-un vas termorezistent, le stropeşti cu vin şi le coci 1/2 oră, la foc mediu, în cuptorul preîncăzit. Le scoţi din cuptor când s-au rumenit frumos şi le poţi servi stropite cu sosul format în tavă.

Cotlete umplute cu ciuperci si praz

rp_Cotlete_de_porc_umplute.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.