Cotlete de miel cu sos alb

Printeaza

O reteta de cotlete de miel cu sos alb din: cotlete de miel, sare grunjoasa, piper, cimbru, vin rose, unt, faina, lapte, usturoi, zahar si cartofi copti.

Ingrediente:Cotlete de miel cu sos alb

  • un kg cotlete de miel
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat
  • cimbru uscat şi măcinat
  • 200 ml vin rose

Pentru sos:

  • 100 g unt
  • 2 linguriţe făină
  • 300 ml lapte
  • cimbru verde
  • 3 fire usturoi
  • o linguriţă zahăr
  • 8-10 cartofi copţi

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii, se şterg şi se înfăşoară în hârtie de copt. Se aşază în tavă şi se coc la 180°C. Cotletele se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Se rumenesc puţin în tigaia încinsă. Se stropesc apoi cu vin şi se bagă într-o altă tavă, la cuptor, aproxima­tiv o oră.

Intre timp, se pregăteşte sosul. Se topeşte untul, se adaugă usturoiul măcinat, sarea, piperul, cimbrul, zahărul, făina cernută şi, la final, laptele călduţ. Se amestecă şi se obţine o cremă fină şi aromată. Se lasă câteva minute să clocotească şi se serveşte cu cotletele de miel şi cu cartofii copţi.

Cotlete de miel cu sos alb

Cotlete de miel cu sos alb

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • paste cu sos alb la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.