Cotlete de miel in iaurt

Printeaza

Cotlete de miel în iaurt: coaste de miel, pulpa de miel, iaurt, usturoi, lamai, ulei de masline, nucsoara, ghimbir, coriandru, nuca de cocos.

Ingrediente: Cotlete de miel in iaurt

  • 500 g coaste
  • 500 g pulpă de miel
  • 400 g iaurt
  • 1 linguriţă de mălai
  • 4 căţei de usturoi
  • sucul de la 2 lămâi
  • 2 liinguri ulei de măsline
  • nucşoară
  • ghimbir
  • coriandru
  • 1 linguriţă de nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Pregăteşti sosul marinat din toate ingredientele, mai puţin nuca de cocos şi carnea. Aceasta din urmă o cureţi, o porţionezi şi apoi o aşe;zi într-o tavă. Acoperi carnea cu sosul pregătit şi o laşi aşa la rece până a doua zi, când o pregăteşti la grătar.

Va rezulta o carne foarte fragedă şi, în plus, car­nea nu va avea gust de miel. Pui sosul marinat la fiert circa 15 minute, apoi adaugi nuca de cocos şi mai laşi să dea câteva clocote.

Pui sosul într-o sosieră şi fiecare îşi va pune peste friptură cât doreşte. Poţi servi carnea de miel cu garnitură de cuşcuş sau cu orez cu legume şi castraveţi muraţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.