Costita afumata cu tarhon si cartofi

Printeaza

Costita afumata cu tarhon si cartofi din: cartofi, costita afumata, morcovi, ceapa, pastarnac, patrunjel, bulion, tarhon, piper, sare, dafin, cimbru, ulei.

Ingrediente:Costita afumata cu tarhon si cartofi

  • 2 kg cartofi
  • 1/2 kg costiţă afumată (sau 1 kg coaste de porc afumate)
  • 2 morcovi
  • 2 ccepe
  • 1 păstămac
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 linguri cu bulion de roşii
  • 1 lingură cu tarhon tocat
  • piper boabe
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • 1 pahar cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, folosind lama unui cuţit ascuţit, pelicula de fum de pe carne, tăiaţi buccata de costiţă în felii groase şi lăsaţi-o în apă rece pentru 1/2 oră. Curăţaţi şi spălaţi, apoi tocaţi julien: morcovii, cepele, păstâmacul şi pătrunjelul.

Strângeţi tocătura într-o cratiţă mare în care aţi încălzit uleiul. Adăugaţi 1 ceaşcă de apă rec:e, acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 1/4 oră.

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i felii rotunde, groase de 1-2 cm. Spălaţi din noiu leguma, apoi puneţi la fiert peste zarzavatul călit. Acoperiţi cu apă caldă, puineţi la fiert feliile de costiţă, piper boabe, bulion de roşii diluat în apă rece şi foii de dafin şi fierbeţi mâncarea 1/2 oră.

Stingeţi focul, presăraţi în cratiţă tarhon toc;at, lăsaţi să se răcească 5 min.

Serviţi mâncarea caldă, cu pâine de casă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.