Conopidă cu Sos de Usturoi Cremos

Printeaza

Conopidă cu Sos de Usturoi Cremos din: conopida, usturoi, smantana, unt, sare, piper, marar sau patrunjel.

Această rețetă simplă de conopidă cu sos de usturoi cremos este o modalitate delicioasă de a adăuga mai mult gust și aromă unei legume sănătoase.

Sosul de usturoi îi conferă un gust bogat și aromat, iar textura crocantă a conopidei completează perfect această combinație.

 

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți fin
  • 1/2 cană de smântână lichidă (aproximativ 120ml)
  • 2 linguri de unt
  • Sare și piper, după gust
  • Mărar sau pătrunjel proaspăt, tocat (opțional, pentru garnisire)

 

Mod de preparare:

Spălați conopida sub apă curentă și îndepărtați frunzele și tulpina. Tăiați conopida în buchețele mici sau în felii, în funcție de preferințe.

Fierbeți conopida în apă cu sare timp de aproximativ 5-7 minute sau până când devine ușor moale. Nu gătiți prea mult, pentru a păstra textura crocantă. Apoi, scurgeți-o bine.

Într-o tigaie mare, topiți untul la foc mic. Adăugați usturoiul mărunțit și căliți-l ușor până când devine aromat, dar nu lăsați să se rumenească prea mult.

Adăugați smântâna lichidă și amestecați bine. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 2-3 minute până când sosul devine cremos. Adăugați sare și piper, după gust.

Așezați buchețelele de conopidă într-un vas de servire. Turnați sosul de usturoi cremos peste ele, asigurându-vă că sunt bine acoperite.

Puteți presăra puțin mărar sau pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru a adăuga prospețime și culoare.

Serviți conopida cu sos de usturoi cremos ca garnitură sau ca un preparat principal delicios. Este perfectă pentru a însoți carnea sau pentru a fi servită ca aperitiv.

Conopidă cu Sos de Usturoi Cremos

Valori nutriționale aproximative pentru o porție de 200g de conopidă cu sos de usturoi:

  • Calorii: 180 kcal
  • Carbohidrați: 10g
  • Proteine: 4g
  • Grăsimi: 14g

 

 

Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să aducă o notă de prospețime și savoare la masa de prânz sau cină.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Salata de conopida cu bacon

Salata de conopida cu bacon din: conopida, oua, ceapa, mazare, mustar, maioneza, suc de lamaie, sare, piper, bacon.   Ingrediente: 2 1/2 cani conopidă, rupta buchetele 2 ouă fierte 1/2 ceapa tocata 1/2 cană mazăre fiarta 1 linguriță de muștar 1/2 cană de maioneză 1 linguriță suc de lămâie 6 felii bacon sare piper   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.