Conopida cu sunca la cuptor

Printeaza

Conopida cu sunca la cuptor din: conopida, unt, cascaval, telemea, sunca, faina, patrunjel, lapte, oua, sare, piper, ceapa verde.

Ingrediente: retete pentru petreceri, retete pentru petrecere, retete petreceri, petreceri retete, mese festive, retete mese festive, aperitive spectaculoase, aperitive deosebite, retete mese festive,

  • 500 g conopidă
  • 100 g unt
  • 100 g caşcaval ras
  • 100 g brânză telemea
  • 150 g şuncă
  • 100 g făină
  • pătrunjel
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • frunze ceapă verde

 

Mod de preparare:

Cureţi conopida şi o speli bine. Desfaci bucheţele, le fierbi 10 minute în apă cu sare şi le laşi la scurs. Prepari un sos din untul încălzit în care adaugi făina şi laptele, amestecând încontinuu ca să nu se formeze cocoloaşe. Dai deoparte.

După ce s-a răcit, adaugi ouăle bătute şi brânza. Tapetezi un vas termorezistent şi aşezi conopida şi şunca tăiată fâşii. Adaugi sosul şi presari piper şi caşcavalul ras. Dai la cuptor 20 de minute. Serveşti cu frunze de ceapă verde tocate şi cu pătrunjel verde.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.