Conopida cu ciuperci si cascaval la cuptor

Printeaza

Conopida cu ciuperci si cascaval la cuptor din: conopida, ciuperci, ulei, unt, faina, lapte, cascaval, sare, piper, cimbru, pesmet.

Ingrediente:Conopida cu ciuperci si cascaval la cuptor

  • 400 g conopidă
  • 300 g ciuperci champignon
  • 1 lingură ulei
  • 40 g unt
  • unt cât o nucă, pentru uns forma
  • 1 lingură cu vârf făină
  • 400 ml lapte
  • 150 g caşcaval ras
  • sare
  • piper negru măcinat
  • cimbru uscat
  • 1 lingură pesmet

 

Mod de preparare:

Se rupe conopida bucheţele, se spală şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se scurge. Ciupercile se taie felii, se călesc în uleiul încins şi se lasă să scadă.

Intr-o crăticioară se încinge untul, se adaugă făina şi se amestecă rapid. Se stinge cu puţin lapte, amestecând. Se adaugă sare, piper şi cimbru, restul de lapte şi se fierbe, amestecând până se îngroaşă.

Se unge şi se tapetează cu pesmet un vas termore-zistent; se pun înăuntru conopida şi ciupercile şi se toarnă deasupra sosul.

Se presară în formă caşcaval ras şi se lasă să se rumenească frumos la cuptor.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.