Compot de prune

Printeaza

Compot de pruneCompot de prune

Ingrediente: 

  • 1 kg prune
  • 150 g zahăr

 

Mod de preparare:

Se aleg prune frumoase, se spală şi se aşază în borcane. între timp, zahărul se dizolvă în apă călduţă şi se toarnă peste fructe până la 2 cm de buza borcanului. Borcanele se închid cu capace cu filet sau se leagă foarte bine cu celofan umezit şi se pun într- un vas suficient de înalt.

Pe fundul vasului se pun prosoape, iar borcanele se înfăşoară în hârtie sau cârpe. Se adaugă apă până la 1-2 cm mai jos de capac, şi se lasă să fiarbă în clocote mici Când apa din vas clocoteşte, focul se reduce până când clocotele devin abia perceptibile, lăsându-se să fiarbă astfel timp de 20- 30 de minute.

Borcanele se scot, se acoperă cu pături groase şi se lasă astfel până a doua zi. Pentru compoturi de iarnă, se recomandă borcane prevăzute cu capace de metal, care se închid cu filet.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.