Clatite picante umplute cu carne

Printeaza

Clatite picante umplute cu carne din: oua, faina, lapte, sifon, ulei, sare, carne, carnati, ceapa, verdeata, menta, piper, bulion.

Ingrediente:Clatite picante umplute cu carne

  • 2 ouă
  • 20 linguri făină cernută
  • 1 l lapte
  • 1 cană cu apă rece, sifon sau apa mine­rală
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 linguriţă cu sare
  • 2-3 bucăţi de carne la borcan
  • 3-4 cârnaţi
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 lingură cu verdeaţă tocată (marar, tarhon sau pătrunjel)
  • 3-4 frunze de mentă
  • piper
  • 2 linguri cu bulion de roşii
  • 2 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Faceţi clătitele după metoda clasică: spălaţi ouăle, ştergeţi-le cu şerveţele, spargeţi-le într-un castron; adăugaţi 3-4 linguri cu faină, amestecaţi, subţiaţi cu lapte şi apă, săraţi si adăugaţi restul de faină şi lapte.

Dacă nu aveţi lapte, folosiţi apa minerală.

Ungeţi o tigaie cu ulei, turnaţi aluat cu un polonic, rumeniţi clătitele pe ambele părţi si strângeţi-le pe un platou. Tocaţi ceapa mărunt şi căliţi cu 2 linguri de ulei.

Lucraţi cu vasul acoperit.

După 5 min, adăugaţi carnea şi cârnaţii tocate bucăţi mari si lăsaţi să fiarbă 2-3 min, apoi trageţi cratiţa de pe foc, adăugaţi verdeaţa tocata, puţină sare si piper, amestecaţi bine şi umpleţi clătitele.

Aşezaţi-le in rânduri strânse în tava unsă cu ulei, turnaţi deasupra lor bulion desfăcut într-un pahar cu apa fierbinte şi condimentaţi cu frunze de mentă.

Puneţi tava în cuptor pentru 30 min, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.