Ciresata cu vanilie

Printeaza

Ciresata cu vanilie din: cirese, zahar, vanilie, tuica.

Ingrediente:Ciresata cu vanilie

  • 500 g cireşe
  • 125 g zahăr
  • 2-3 picături de esenţă de vanilie
  • 150-300 ml ţuică
  • un recipient mic, înalt, din sticlă, sterilizat

 

Mod de preparare:

Spală bine cireşele şi usucă-le. Inţeapa-le cu o scobitoare. Aşază alternativ câte un strat de cireşe şi unul de ţuică. Stropeşte cu vanilie. Toarnă ţuica astfel încât să rămână un spaţiu de 1 cm liber în vas.

Sigilează bine recipientul şi apoi agită-l bine.

Ţine-l în loc uscat, întunecat, timp de cel puţin 3 luni, agitându-l din când în când.

 

Savurati!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.