Ciorba de linte galbena

Printeaza

Ciorba de linte galbena din: linte, slanina, arpacas, morcovi, cartofi, telina, ceapa, otet, sare.

Ingrediente:Ciorba_de_linte_galbena

  • 200 g linte galbenă
  • 100 g slănină afumată
  • 50 g arpacaş
  • 2-3 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 felie ţelină
  • 1 ceapă
  • 1,2 litri supă de oase (sau de legume)
  • sare
  • oţet

 

Mod de preparare:

Se pun separat la înmuiat lintea şi arpacaşul, de seara până dimineaţa. Slănina se taie cubuleţe, se prăjeşte şi se scot jumările.

In untura rămasă se înăbuşe ceapa mărunţită şi rondelele de morcovi, se adaugă ţelina tăiată cubuleţe, lintea, se toarnă jumătate din supa de oase şi se fierbe circa 50 de minute.

Se lasă 15 minute la odihnit, apoi se mixează în blender.

Arpacaşul se fierbe separat în supa rămasă, când este aproape gata, se adaugă cuburile de cartofi, iar la sfârşit mixul de linte. Se asezonează cu sare şi oţet şi se serveşte cu jumările de slănină.

Ciorba de linte galbena

Ciorba_de_linte_galbena

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.