Ciorba din cap de miel

Printeaza

Ciorba din cap de miel din: cap de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, leurda, orez, smantana, sare, otet.

Ingrediente:Ciorba din cap de miel

  • 1 cap de miel bine curăţat
  • 3-4 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelina
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură leurdă sau 2-3 fire usturoi verde
  • 50 g orez
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g smântână
  • sare
  • oţet

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert capul de miel în apă rece cu sare şi se fierbe până ce carnea devine aproape moale.

Se adaugă morcovii, pătrunjelul şi ţelina tăiate julien, se fierbe 10 minute după care se adaugă orezul şi ceapa verde tăiată cu frunze cu tot.

Se mai fierbe 10-15 minute, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu smântână şi dizolvate cu puţină zeamă. Se mai lasă la foc câteva minute, dar nu se mai fierbe.

Se potriveşte de sare şi acreală şi se adaugă leurda mărunţită.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Ciorba din cap de miel
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de miel, imi place mult

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.