Ciorba de pui cu smantana si verdeata

Printeaza

Ciorba de pui cu smantana si verdeata din: carne de pui, morcovi, pastarnac, telina, ardei, cartofi, bors, galbenusuri, smantana, patrunjel, leustean, sare, piper, boia.

Ingrediente:Ciorba_de_pui_cu_smantana_si_verdeata

  • 500 g carne de pui
  • 200 g morcovi
  • 50 g pastarnac
  • 50 g telina
  • 150 g ardei
  • 100 g cartofi
  • 500 ml bors
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

Carnea de pui se fierbe în 1 l apă cu sare. După fierbere, carnea se curăţă de oase şi se porţionează.

Legumele tăiate cubulete se adaugă în oala cu supă de carne în ordine: morcov, păstârnac, felină, cartofi, ardei, ceapă. Borşul se fierbe separat, se spumează şi se toarnă în ciorbă cănd au fiert legumele. Se adaugă carnea, sare şi piper.

Se bat gălbenuşurile cu smântână şi sare. Se ia ciorba de pe foc, se drege cu amestecul şi se lasă acoperită 5 minute. Se serveşte presărată cu boia şi verdeată, lămâie sau oţet.

Ciorba de pui cu smantana si verdeata

Ciorba_de_pui_cu_smantana_si_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.