Ciorba de fasole cu praz

Printeaza

Ciorba de fasole cu praz din: fasole, ceapa, cartofi, morcov, praz, rosii, ardei, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de fasole cu praz

  • 300 g fasole
  • 1 ceapă, tocată
  • 1 morcov, tăiat cubuleţe
  • 2 cartofi
  • pătrunjel tocat, după gust
  • ceapă verde tocată, după gust
  • praz tocat, după gust
  • 150 g roşii cherry, tăiate pe jumătate
  • 1 ardei gras, feliat
  • 200 ml suc de roşii
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 500 ml borş de casă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli şi o pui în apă rece. O laşi câteva ore la înmuiat sau peste noapte. Schimbi apa şi o fierbi 15 minute, apoi o strecori şi o acoperi cu apă caldă. Repeţi operaţiunea, apoi o fierbi acoperit, la foc mic, până este pe jumătate fiartă.

Adaugi legumele, cu excepţia cartofilor, completezi cu apă dacă este cazul şi ţii pe foc până se pătrund bine. Adaugi cartofii, o laşi 10 minute şi încorporezi sucul de roşii şi pasta de tomate. Sărezi şi piperezi, după gust.

Când s-au înmuiat legumele, acreşti cu borşul fiert separat şi mai clocoteşti 10 minute, să se combine aromele. Asezonezi cu pătrunjel, ceapă verde şi praz.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Ciorba de fasole cu praz
Autor
Publicat pe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.