Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata
PrinteazaCiorba de ciuperci cu morcov si verdeata din: ciuperci, morcov, ceapă, usturoi, ulei, cartof, sare, piper, lămâie, apă, verdeaţă.
- 1 cutie ciuperci
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 căpăţână usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 cartof
- sare
- piper
- lămâie
- 2 litri apa
- verdeaţă
Mod de preparare:
Ceapa şi morcovul se dau prin răzătoarea mică, iar căţeii de usturoi se zdrobesc cu presa. Se călesc toate în cratiţă, până ce uleiul începe să se coloreze în portocaliu de la morcov, după care se adaugă ciupercile scurse şi trecute printr-un jet de apă şi piperul.
Se vor lăsa toate la foc mic până începe să sfârâie, apoi se adaugă apa şi se fierb circa 15 minute, până când ciupercile sunt pe jumătate făcute, după care se adaugă cartoful tăiat cubuleţe. Se potriveşte de sare.
Când cartoful este fiert, ciorbiţa este gata. Se presară deasupra verdeaţă şi se acreşte cu lămâie.
Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata
Pofta buna!
Buna rau ciorba de ciuperci!