Ciorbă de castraveţi si zarzare

Printeaza

Ciorbă de castraveţi si zarzare

Ingrediente:Ciorba de castraveti si varza

  • 2-3 castraveţi (mai mari)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 varză mai mică
  • 1 ceaşcă ulei
  • 2-3 roşii
  • 1 legătură mărar
  • 2-3 flori de mărar (din acelea pentru murături)
  • sare
  • condimente

 

Mod de preparare:

Pui 2-3 l de apă la fiert, cureţi cas­traveţii de coajă şi de seminţe dacă sunt mari, apoi îi tai cubuleţe. Toci mărunt ceapa, iar morcovul îl tai cubuleţe sau îl treci prin râzătoare.

Când apa clocoteşte, pui ceapa, mor­covul, varza tăiată fideluţă, sare, ulei şi laşi să fiarbă 10 minute. Decojeşti roşiile, le tai mărunt, apoi le adaugi în ciorbă împreună cu castraveţii cubuleţe. Pui florile de mărar, mai laşi să fiarbă câteva minute, apoi le scoţi.

Fiind legume crude, fierb foare repede. Potriveşti ciorba de gust cu condimente şi presari mărarul verde. Dacă vrei, poţi diege cu ou bătut cu smântână. Este deli­cioasă!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.