Ciorba de carnati

Printeaza

Ciorba de carnati din: ceapa, carnati, faina, sare, otet, smantana, verdeata.Ciorba de carnati

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 2 cârnaţi
  • 2 linguri făină
  • sare
  • oţet
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • verdeaţă după gust

 

Mod de preparare:

Pui 2 l de apă rece să fiar­bă cu un praf de sare. Cureţi şi tai ceapa mărunt şi când fier­be apa din oală, adaugi ceapa. Cât fierbe ceapa, tai cârnaţii felioare pe care le prăjeşti puţin. Adaugi şi cârnaţii în oală după ce a fiert ceapa.

Laşi să fiarbă şi, între timp, dizolvi făina cu zeamă în care fierb cârnaţii şi ceapa şi torni amestecul în oală. Totul trebuie să fiarbă 20 de minute. Potriveşti de sare, oţet şi piper dacă vrei. Baţi ouăle şi le ames­teci cu smântână.

După ce au trecut 20 de minute, tragi oala de pe foc şi amestecând continuu, torni ouăle şi smântână. Presari verdeaţa tăiată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.