Chifle cu fructe uscate si coaja de portocala

Printeaza

Chifle cu fructe uscate si coaja de portocala din: fructe uscate, coaja de portocala, ceai, lapte integral, unt, faina, condimente pentru prajituri, drojdie, ou si gem de caise.

 

Ingrediente:Chifle_cu_fructe_uscate_si_coaja_de_portocala

  • 200 g de fructe uscate, bucatile mari tocate (stafide, curmale, caise)
  • coaja rasa de la 1/2 portocale
  • 200 g de ceai
  • 250 ml de lapte integral
  • 75 g de unt, plus extra pentru servit
  • 500 g faina, pls extra pentru presarat
  • 1 1/2 lingurita de condimente pentru prajituri
  • 75 g de drojdie uscata (1 pliculet)
  • 1 ou mare, batut
  • gem de caise pentru glazura

 

Mod de preparare:

Pune fructele şi coaja de portocală într-un castron, apoi toarnă peste ele ceaiul fierbinte. Lasă-le la înmuiat peste noapte.

Incălzeşte laptele într-o crăticioară, fără să fiarbă, la-l de pe foc şi adaugă untul, amestecând bine pentru ca acesta să se topească.

Lasă laptele să se răcească cât să fie suportabil pentru mână.

Separat, amestecă făina, condimentele pentru prajituri, zaharul, drojdia si 1/2 lingurita de sare.

Toarna peste ele laptele caldut, oul si 1 lingura de ceai de le fructele inmuiate.

Amesteca totul cu o lingura de lemn, apoi asaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framanta-l timp de 5 minute, pana cand devine elastic si neted.

Adauga putina faina daca ti se lipeste de mana.

Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, timp de 2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.

Presara faina in doua tavi. Framanta putin aluatul pentru a scoate aerul din el, apoi incorporeaza fructele inmuiate (scurge-le mai intai).

Mai adaugă puţină făină dacă aluatul devine lipicios. împarte aluatul în 6 bucăţi şi modelează chiflele.

Aşază-le în tăvile pregătite şi presează-le cu mâna pudrată cu făină. Acoperă-le cu folie alimentară şi lasă-le la crescut până când îşi dublează volumul.

Incinge cuptorul la 200°C. îndepărtează folia alimentară de pe chifle şi dă-le la cuptor timp de 25 de minute, schimbând tăvile între ele la jumătatea intervalului.

Unge fiecare chiflă cu gem de caise şi mai dă-le la cuptor timp de 1-2 minute.

 

Chifle cu fructe uscate si coaja de portocala

Chifle_cu_fructe_uscate_si_coaja_de_portocala

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.