Chec cu caise deshidratate

Printeaza

Chec cu caise deshidratate din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, caise deshidratate, margarina.

 

Ingrediente:Chec cu caise

  • 5 gălbenuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 1/2 cană lapte dulce pasteurizat
  • 1/2 cană ulei
  • 2 căni făină
  • 1 plic praf de copt
  • 10-15 caise deshidratate
  • câte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă

 

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o cremă omogenă, de culoare deschisă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.

Adaugi pe rând laptele, uleiul şi făina cernută împreună cu praful de copt şi omogenizezi compoziţia.

Tai caisele în felioare. Dacă doreşti, le poţi hidrata în prealabil, timp de 20-30 de minute, în apă călduţă cu lichior sau rom.

Tapetezi o formă pentru chec cu hârtie de copt sau o ungi cu margarină şi o tapetezi cu făină ori pesmet foarte fin. Torni compoziţia şi pui în mijloc bucăţile de caise.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute.

Când checul s-a rumenit, faci testul cu scobitoarea şi, dacă aceasta iese curată din aluat, poţi să scoţi checul din cuptor.

Il poţi pudra cu zahăr după ce s-a răcit sau decora cu fire de ciocolată albă, topită la bain-marie.

 

Chec cu caise

Chec cu caise

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.