Fasole cu leguminoase si pasta harissa

Printeaza

Fasole cu leguminoase si pasta harissa din: ulei, ceapa, usturoi, ardei iute, anason, scortisoara, fasole, concentrat de legume, cimbru, caise deshidratate, cartofi, pasta harissa, patrunjel.

Ingrediente:Fasole cu leguminoase si pasta harissa

  • 1 lingură ulei
  • 2 cepe mici, tocate
  • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 ardei iute, tocat
  • 2-3 bucăţi anason stea
  • 1 baton scorţişoară
  • 400 g fasole albă din conservă, scursă de lichid şi clătită
  • 500 ml concentrat de legume
  • 5 fire cimbru
  • 150 g caise deshidratate, tocate
  • 150 g cartofi, tăiaţi bucăţi
  • 450 g cartofi dulci, tăiaţi bucăţi
  • 1/2 lingură pastă harissa
  • o mână pătrunjel proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul înîr-un vas cu baza dublă şi prăjeşte ceapa 5 minute, până când se înmoaie. Adaugă usturoiul, anasonul, ardeiul, scorţişoara şi ţine pe foc 2 minute.

Adaugă concentratul de legume, fasolea, caisele, adula punctul de fierbere, micşorează flacăra, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 1 oră.

Adaugă legumele rămase şi lasă din nou să fiarbă înăbuşit 30 minute. Adaugă pasta harissa, pătrunjelul, potriveşte gustul de sare şi piper şi serveşte.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.