Ceapa – sursa de flavonoizi

Printeaza

Ceapa este una din cele mai bune surse de quercetină, flavonoid cu efecte antiinflamatorii ce contribuie la controlarea alergiilor şi a astmului. In plus, poate ajuta la tratarea bolii Alzheimer şi a Parkinsonului.

Taie ceapa în fâşii subţiri şi înfăşoară-le în folie de aluminiu. Pune-le apoi la copt pentru cinci minute la o temperatură de 190°C. Acest lucru ajută la conservarea quercetinei şi la diminuarea mirosului şi a gustului legumei, conform unui studiu efectuat de Institutul Naţional de Cercetare a Alimentelor din SUA.

Alege cepele roşii sau galbene în defavoarea celor albe, deoarece conţin mai mulţi flavonoizi. Ca regulă generală, reţine că doza de antioxidanţi este cu atât mai mare cu cât culoarea legumei este mai închisă.

 

Ceapa – sursa de flavonoizi

Ceapa - sursa de flavonoizi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.