Cartofi cu carne tocată
PrinteazaO reteta de cartofi cu carne tocata si ceapa rosie, usturoi, ulei, pasta de tomate, cascaval, smantana, patrunjel, sare, piper si boia iute.
- 6 cartofi mari
- 2 cepe roşii
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură ulei
- 500 g carne tocată
- 5-6 linguri pastă tomate
- 25 g caşcaval
- 1 cană smântână
- pătrunjel
- sare
- piper
- boia iute
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert. Tai ceapa şi usturoiul mărunt şi le pui la călit împreună cu carnea tocată. După ce s-a călit compoziţia, torni pasta de tomate. Pui sare, piper şi boia iute, după gust.
După ce au fiert, cureţi cartofii şi îi tai pe fiecare în 2, pe lungime. Cu o lingură, faci câte o gaură în fiecare cartof şi îi aşezi în tava unsă cu ulei sau margarină, cu gaura în sus. Torni în fiecare gaură sosul cu carnea tocată.
Pui pe ele caşcaval ras şi smântână. Laşi cartofii în cuptor 20 de minute, după care îi scoţi şi presari deasupra pătrunjel verde tocat şi boia de ardei.
Poftă bună!