Budinca de paine cu branza de vaci

Printeaza

Budinca de paine cu branza de vaci din: franzela, branza de vaci, marar, lapte, oua, unt, sare, zahar vanilinat.

Ingrediente:Budinca de paine cu branza de vaci

  • 1/2 franzelă veche
  • 250 g brânză de vaci
  • mărar tocat
  • 1/2 l lapte nefiert
  • 3 ouă
  • 1 lingură cu unt
  • sare
  • 1 lingură cu zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Incălziţi laptele pe foc mic până ajunge la punctul de fierbere şi răstumaţi-1 într-o cratiţă mică. Bateţi în lapte 1 ou.

Tăiaţi franzela felii şi înmuiaţi în lapte fierbinte, apouscurgeţi în cană laptele rămas.

Zdrobiţi cu furculiţa franzela înmuiată şi împărţiţi în 3 părţi: 1 parte o amestecaţi cu cele 2 ouă rămase, altă parte o amestecaţi cu brânza decari, iar ceea ce v-a rămas amestecaţi cu mărar tocat.

Ungeţi cu unt o formă mică de plăcintă, puneţi în straturi cele 3 amestecuri şi coaceţi budinca 1/2 oră la foc potrivit.

Când budinca s-a rumenit, scoateţi forma din cuptor, presăraţi deasupra ei zahăr vanilinat şi lăsaţi să se răcească în tavă 1/4 oră.

Serviţi budinca tăiată felii cât timp este caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.