Budinca de orez
PrinteazaBudinca de orez din: lapte, orez, zahar, esenta de vanilie, branza de vaci, oua, sare.
- 750 ml lapte
- 1 cană orez
- 7 linguri zahăr
- 1 esenţă de vanilie
- 300 g brânză de vaci
- 4 ouă
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert cu un praf de sare şi jumătate din zahăr. Când dă în clocot, adaugi orezul spălat şi scurs.
Laşi să fiarbă până când orezul se înmoaie. Aştepţi să se răcească, după care amesteci cu restul de zahăr, gălbenuşurile, esenţa, brânza. Incorporezi şi albuşurile bătute spumă tare.
Ungi cu unt o tavă mai mică şi torni amestecul de orez. Introduci la cuptor, la foc mic, circa o oră. Trebuie să se rumenească deasupra. Laşi să se răcească şi serveşti.
Budinca de orez
Pofta buna!