Budinca de orez

Printeaza

Budinca de orez din: lapte, orez, zahar, esenta de vanilie, branza de vaci, oua, sare.

Ingrediente:Budinca_de_orez

  • 750 ml lapte
  • 1 cană orez
  • 7 linguri zahăr
  • 1 esenţă de vanilie
  • 300 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert cu un praf de sare şi jumătate din zahăr. Când dă în clocot, adaugi orezul spălat şi scurs.

Laşi să fiarbă până când orezul se înmoaie. Aştepţi să se răcească, după care amesteci cu restul de zahăr, gălbenuşurile, esenţa, brânza. Incorporezi şi albuşurile bătute spumă tare.

Ungi cu unt o tavă mai mică şi torni amestecul de orez. Introduci la cuptor, la foc mic, circa o oră. Trebuie să se rumenească deasupra. Laşi să se răcească şi serveşti.

Budinca de orez

Budinca_de_orez

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.