Budinca de cozonac cu sirop

Printeaza

Budinca de cozonac din: cozonac, rom, unt, oua, zahar, vanilie, stafide, marmelada de caise, scortisoara, sirop de fructe.

Ingrediente:Budinca de cozonac cu sirop

  • 300 g cozonac uscat
  • 2 linguri de rom
  • 150 g unt
  • 5 ouă
  • 100 g zahăr
  • vanilie
  • 100 g stafide
  • 4 linguri de marmeladă de caise
  • puţină scorţişoară
  • sirop de fructe

 

Mod de preparare:

Fărâmiţezi cozo­nacul până ajunge ca pesmetul şi apoi îl umezeşti cu romul. Freci untul cu gălbe­nuşurile, vanilia şi zahărul. Adaugi cozo­nacul, stafidele, marmelada, scorţişoara şi albuşurile bătute spumă.

Torni com­poziţia într-o formă unsă şi presărată cu făină şi o coci o oră şi un sfert la bain- marie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.