Budinca cu nectarine si vanilie

Printeaza

Budinca cu nectarine si vanilie din: piersici sau nectarine coapte, zahăr brun tos, păstaie de vanilie, unt, zahar pudra, oua, făină cu agent de creştere.

Budinca_cu_nectarine_si_vanilie

Ingrediente:

  • 6 piersici sau nectarine coapte, tăiate în jumătăţi si fără sâmburi
  • 4 linguriţe cu vârf de zahăr brun tos (tip demerara)
  • 1 păstaie de vanilie, crestată pe lungime si cu seminţele scoase
  • 125 g unt
  • 125 g zahăr pudră
  • 2 ouă mari, ecologice
  • 125 g făină cu agent de creştere

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C/treapta 4 la cel pe gaz. Puneţi piersicile într-o cratiţă, împreună cu zahărul demerara, seminţele de vanilie şi 4 linguri de apă.

Fierbeţi totul timp de 5 minute, apoi plasaţi ingredientele într-un vas termorezistent, bine uns cu unt şi tapetat cu făină.

Bateţi laolaltă untul, zahărul pudră şi ouăle, până ce obţineţi o compoziţie spumoasă şi uşoară. Adăugaţi făina, amestecaţi bine şi turnaţi aluatul peste piersici.

Introduceţi vasul în cuptorul preîncălzit şi coaceţi timp de 45 de minute. Scoateţi din cuptor şi serviţi adăugând fie o cremă fierbinte, fie un desert rece (precum îngheţata de vanilie sau creme fraîche).

Budinca cu nectarine si vanilie

Budinca_cu_nectarine_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.