Briose cu zabaione

Printeaza

Briose cu zabaione din: unt, faina, praf de copt, bicarbonat, oua, zahar, ulei, iaurt, capsuni, zmeura, vin, smantana, lichior de caise, scortisoara.

Ingrediente:Briose cu zabaione din: unt, faina, praf de copt, bicarbonat, oua, zahar, ulei, iaurt, capsuni, zmeura, vin, smantana, lichior de caise, scortisoara

  • unt pentru tavă
  • 150 g făină integrală
  • 140 g făină de grâu
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 170 g zahăr
  • 80 ml ulei vegetal
  • 250 g iaurt natur
  • 200 g căpşuni
  • 200 g zmeură
  • 6 gălbenuşuri
  • 4 linguri de vin alb
  • 250 ml smântână dulce
  • 2 linguri lichior de caise
  • 1 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi cu unt tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat.

Bateţi oul şi înglobaţi 140 g zahăr, uleiul şi iaurtul.

Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.

Umpleţi uniform aluatul în formele pentru brioşe.

Lăsaţi 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului, scoateţi şi lăsaţi brioşele încă 5 minute să stea în forme. Apoi scoateţi-le cu grijă din forme.

Curăţaţi fructele de pădure, spălaţi-le şi tăiaţi-le mărunt. Amestecaţi gălbenuşurile cu vin, smântână dulce, lichior de caise, scorţişoară şi cu restul de zahăr. Puneţi crema pe bain-marie la foc mediu şi amestecaţi până se formează o cremă groasă.

Amestecaţi crema zabaione cu bucăţele de căpşune şi zmeură şi serviţi-o lângă brioşe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.