Borș de ied

Printeaza

Borș de ied din: carne de ied, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, patrunjel verde, leustean, orez, galbenusuri, smantana, untura, sare, bors.

retete

Ingrediente:

  • 1 kg carne de ied
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • ½ rădăcină de pătrunjel
  • 1 țelină mijlocie
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • leuștean după gust
  • 50 g orez
  • 3-4 gălbenușuri
  • 200 g smântână
  • 1 lingură untură
  • sare
  • borș

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în bucăți și o pui la fiert în apă rece, până dă în clocot.

Speli legumele curățate, le tai mărunt și le călești în untură, până se înmoaie.

Adaugi apa clocotită și carnea și continui fierberea pentru 15-20 de minute. Adaugi orezul spălat și fierbi încă 10 minute.

Acrești ciorba cu borș și o sărezi, după gust. Stingi focul și dregi borșul cu smântâna amestecată cu gălbenușurile.

La sfârșit, presari pătrunjel și leuștean tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de miel cu smantana si loboda

Ciorba de miel cu smantana din: miel, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, condiment, bors, oua, orez, smantana, sare, piper, loboda, leustean. Ingrediente: capul, coada si coasele mielului 2 morcovi 1 telina 1 radacina de patrunjel 2 legaturi ceapa verde cateva fire de usturoi verde 1 lingura condiment din legume uscate 1 […]

 

 

Borş ţărănesc din carne de vită

Bors de ied cu legume

Bors de ied cu legume din: carne de ied, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, bulion, ceapa, telina, cartofi, ardei, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de ied cu os (gât, coaste) 4 morcovi noi măricei 1 rădăcină de pătrunjel rădăcină medie de păstârnac 1/3 varză nouă 1 linguri bulion 1 ceapă mică 6 fire ceapă verde […]

 

Ciorba din cap de miel

Ciorba din cap de miel

Ciorba din cap de miel din: cap de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, leurda, orez, smantana, sare, otet.   Ingrediente: 1 cap de miel bine curăţat 3-4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelina 2 legături ceapă verde 1 legătură leurdă sau 2-3 fire usturoi verde 50 g orez 2 gălbenuşuri 200 g smântână sare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.