Bors clasic de sfecla rosie
PrinteazaBors clasic de sfecla rosie din: sfecla, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, bors, apa, sare.
- 0 sfeclă mai mare sau 2 mai mici
- 2 rădăcini pătrunjel
- 2 păstârnaci
- o jumătate telină
- o ceapă
- 1 l borş
- 1,5 l apă
- sare
Mod de preparare:
Se spală bine sfecla, se curăţă de coajă şi se dă prin răzătoarea mare. Se spală şi se rad celelalte legume; acestea se pun la fiert cu jumătate din cantitatea de sfeclă, să fiarbă descoperite. Restul de sfeclă se pune în borşul fiert, ca să-l înroşească.
Când legumele sunt fierte se strecoară borşul direct în oală şi se mai lasă să fiarbă încă puţin. Este bun servit cu smântână şi mămăliguţă caldă.
Pofta buna!
Ciorba sau borsul de sfecla este foarte bun. Se stie ca sfecla este in aliment deosebit de nutritiv. As adauga si smantana la aceasta reteta si as servi si cu ardei iute., dar fara mamaliguta.