Bastonase de vinete prajite

Printeaza

Bastonase de vinete prajite din: vanata, oua, faina, parmezan, oregano, sare, piper, ulei, rosii, usturoi, ceapa, pasta de tomate, ulei de masline, unt.

Ingrediente:Baked eggplant gratin with tomato sauce

  • 1 vânătă
  • 2 ouă
  • 60 g făină
  • 100 g parmezan
  • Oregano
  • Sare
  • Piper
  • Ulei

pentru sos:

  • 6-8 roșii
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică (sau 1 fir de praz)
  • 1 lingură cu pastă de tomate
  • Ulei de măsline
  • Unt

 

Mod de preparare:

Taie vânăta bastonașe, presară sare deasupra și lasă-le la scurs. Pentru sos, pune la încălzit într-o tigaie înaltă 2-3 linguri cu ulei de măsline împreună cu o linguriță cu unt. Călește apoi ceapa și usturoiul tocate mărunt, dar fără să le arzi.

Adaugă roșiile toate mărunt, pasta de tomate și lasă pe foc mic, acoperit, 15-20 de minute. Amestecă făina cu un praf de oregano, sare și piper, separat bate ouăle într-un castronel. Trece bastonașele de vânătă prin făină, apoi prin ouă și la final prin parmezan.

Așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu puțin ulei și dă la cuptorul preîncălzit pentru maxim 30 de minute, la foc potrivit. Întoarce vinetele la jumătatea timpului de coacere. Servește vinetele cu sos de roșii imediat.

Bastonase de vinete prajite

Baked eggplant gratin with tomato sauce

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.