Vinete prajite

Printeaza

Vinete prajite din: vinete, ulei, sare, usturoi, otet.

Ingrediente:Vinete prajite

  • 5-6 vinete
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • 1-2 capatani de usturoi
  • 1 lingură oţet

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală şi se taie rondele subţiri (4-5 mm). Rondelele respective se prăjesc în ulei rumenindu-se pe ambele feţe, apoi se scot pe un platou şi se presară cu sare.

Usturoiul se pisează ca pentru mujdei şi se amestecă cu oţetul şi 1-2 linguri de apă. Sosul realizat (un fel de mujdei mai acru) se toarnă peste vinetele prăjite. Se servesc atât calde, cât şi reci.

Multă lume curăţă în prealabil vinetele de coajă, înainte de a fi prăjite.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.