Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcaval

Printeaza

Pentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive:

Apritive simple si delicioase

Bruschete cu branza si spanac

 

Bruschete cu branza si spanacO reteta simpla de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac, rosii, ulei de masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 bagheta
  • 200 g spanac curatat
  • 200 g rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 g telemea oaie
  • 1 lingura de smantana
  • busuioc
  • sare,
  • piper

Preparare:

Franzela se taie felii subţiri, de aproximativ 1 cm, care se prăjesc într-o tigaie de teflon într-o tigaie de teflon, apoi se freacă cu usturoi şi se stropesc cu ulei.

Spanacul curăţat se spală, se opăreşte şi se căleşte în puţin ulei, roşiile se coc pe un grătar bine încins, iar brânza rasă se pasează cu smântână şi condimente după gust. Pe jumătate din feliile de pâine se pune câte o linguriţa din compoziţia de spanac, apoi se presară puţin usturoi pisat cu sare şi câte 1-2 felii de roşie coaptă.

Se acoperă cu restul feliilor de baghetă, iar deasupra se pune câte o linguriţă din compoziţia de brânză. Se mai gratinează bruschetele doar câteva minute şi se servesc imediat.

Oua umplute cu pateu de porc

 

Ingrediente:Oua umplute cu pateu de porc

  • o cutie pateu de porc
  • o legatura de marar
  • 6 oua
  • sare
  • piper macinat
  • o lingura smantana
  • 10 g unt
  • 2 linguri mustar
  • 6 galbenusuri

Mod de preparare:

Se pun ouăle la fiert şi se lasă 5-6 minute. După ce s-au fiert se lasă în apă rece câteva minute ca să se poată curăţa uşor. Se curăţă ouăle, se taie în jumătăţi şi se scot gălberitişurile.

Separat într-un bol se pun gălbenuşurile, untul, pateul de ficat, sarea, piperul smântână, muştarul şi mărarul tocat mărunt. Se amestecă cu blenderul până se obţine o cremă păstoasă.

Se umplu albuşurile cu această cremă cu linguriţa sau cupoşul şi se lasă câteva minute la frigider. Se servesc ornate cu frunzuliţe de pătrunjel şi cu măslinuţe tăiate sau gogoşar acru. Puteţi să le ornaţi cum doriţi şi să le serviţi împreună cu alte aperitive reci sau calde.

Aperitive cu pastă de peşte si caşcaval

O reteta de aperitive cu pasta de peste si cascaval din: paine, pasta de ansoa, smantana, cascaval si unt.

Ingrediente:Aperitive cu pastă de peşte si caşcaval

  • 3-4 felii de pâine (de o zi)
  • 1 tub pastă de anşoa
  • 1 lingură smân­tână
  • 100 g caşcaval
  • 2 linguri unt

Mod de preparare:

Cureţi feliile de pâine de coajă, apoi le tai pătrate cu latura de 2 cm. Freci pasta de peşte cu smântână şi untul şi dai caşcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Ungi apoi fiecare bucăţică de pâine cu crema de peşte, treci tartina prin caşcaval ras şi după ce le-ai făcut pe toate, le aşezi pe un platou cu aperitive.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Imi plac aperitivele alea cu pasta de cascaval 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.