Aperitive: mini-rulouri cu salata de pui, cosulete cu ciuperci si maioneza, aperitive cu anşoa

Printeaza

Pentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive:

Aperitive: mini-rulouri cu salata de pui, cosulete cu ciuperci si maioneza, aperitive cu anşoa

Mini-rulouri cu salată de pui

O reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui, ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta verde si arahide.  Aceste aperitive în stil chinezesc nu conţin niciun pic de grăsime. Puiul este fiert în supă de legume, tăiat fâşii şi dat prin sos de otet şi soia şi legume, apoi rulat în frunze de salată. Acest preparat este plin de culoare, având frunze verzi ardei roşii si morcovi portocalii. Este perfect pentru o masă pe cinste – si ajută si la scăderea tensiunii arteriale.

Ingrediente:Mini rulouri cu salată de pui

  • 225 ml supă de pui puţin sărată
  • 2 felii de ghimbir de 5 mm grosime fiecare
  • 450 g pulpă sau piept de pui fără piele şi dezosat
  • 3 linguri otet de orez
  • 1 lingură sos de soia cu conţinut redus de sodiu
  • 1 morcov dat pe răzătoarea mare
  • 1 ardei roşu tăiat julienne
  • 16 frunze de salată fragede
  • 16 frunze de mentă verde
  • 3 linguri arahide măruntite prăjite

pentru sos:

  • 3 linguri sos de soia cu conţinut redus de sodiu
  • 1 lingură otet de orez
  • 1 linguriţă zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru a pregăti sosul, se amestecă sosul de soia, oţetul şi zahărul într-o crăticioară. Se fierbe la foc mic până când zahărul s-a dizolvat. Se lasă deoparte să se răcească.

Se aduce la fierbere supa cu ghimbir într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă carnea de pui. Se micşorează flacăra la minimum, se acoperă cu capac şi se fierbe aproximativ 12 minute sau până când carnea devine opacă, întorcând-o o dată la jumătatea timpului. Se scoate carnea din vas (se aruncă zeama). După ce s-a răcit suficient, se taie fâşii.

Intr-un castron mediu se amestecă oţetul împreună cu sosul de soia. Se adaugă fâşiile de carne, morcovul şi ardeiul roşu. Se amestecă bine.

Se aşază frunzele de salată pe masă. Se pune o frunză de mentă peste fiecare frunză de salată. Se împarte compoziţia în mod egal pe frunzele de salată, apoi se adaugă arahidele mărunţite. Se rulează şi se servesc cu sos.

Variante: Se înlocuieşte canea de pui cu brânză tofu. Se sotează 225 g de tofu, tăiată cubulete, în puţin ulei de soia, apoi se amestecă cu legumele. Se înlocuieşte ca-nea de pui cu carne de curcan.

Cosulete cu ciuperci si maioneza

O reteta delicioasa de cosulete cu ciuperci , sare, piper, oua, piept de pui si patrunjel.Cosulete cu ciuperci si maioneza

Ingrediente:

  • foaie aluat franţuzesc
  • 300 g ciuperci din conservă
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • un piept de pui
  • 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Se dezgheaţă aluatul, se întinde cu sucitorul pe planşetă şi, cu un pahar, potrivit, se formează coşuleţele. Se dă drumul la cuptor la temperatură de 120° C, se stropeşte tava cu puţină apă şi se aşază coşuleţele.

Se ung cu ou bătut pentru un aspect plăcut şi se lasă să se coacă 40 de minute.

Intre timp se pune un ou să fiarbă tare, se scoate găl­benuşul, se zdrobeşte cu mixerul şi se amestecă cu gălbenuşul crud, cu sare, piper şi ulei puţin câte pu­ţin, până e gata maioneza.

Ciupercile se scot din bor­can, se scurg şi se taie cubuleţe, apoi se amestecă cu maioneza şi pieptul de pui fiert. Se condimentează cu sare şi piper dacă mai este nevoie şi se umplu coşule­ţele. Se ornează cu fire de pătrunjel verde şi se servesc la aperitive.

Aperitive cu anşoa

O reteta de aperitive cu fileuri de ansoa, ceapa, cartofi, limete, zahar tos, sare, piper si lamaie.

Ingrediente:Aperitive cu anşoa

  • un pachet de foitaj
  • 150 g fileuri de anşoa din conservă
  • o ceapă
  • un sfert de linguriţă de boia iute
  • 3 cartofi
  • două limete
  • o linguriţă de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • lămâie

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în apă cu sare. Se lasă să se răceascăr-se taie rondele şi se pun într-un castron. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în două linguri de ulei diri conser­va de anşoa.

Când a devenit aurie se adaugă boiaua, sucul de lămâie, sare, piper şi zahăr. Se lasă pe foc până scade sosul, se dă deoparte şi se ţine la răcit. Se întinde foaia de foitaj cu un sucitor, se decupează cercuri cu o cană.

Pe fiecare cerc se pune câte o felie de cartof, sos de ceapă şi file de ansoa. Se impaturesc, se preseaza marginile ca sa nu iasa umplutura si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul incins pana devin aurii, se scot si se servesc imediat.

Incoming search terms:

  • mini aperitive

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.