Retete de post: Sarmalute de post cu nuci

Printeaza

Sarmalute de post cu nuci din: varza acra, ceapa, orez, miez de nuca, morcov, suc de rosii, vin alb, ulei, mere, stafide, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 varza acra
  • 3 cepe
  • 200 g orez
  • 300 g miez de nuca pisat
  • 1 morcov mare
  • 500 ml suc de rosii
  • 200 ml vin alb sec
  • 150 ml ulei
  • 4 mere rase
  • 50 g stafide
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaceţi varza în foi. Spălaţi orezul în 3-4 ape şi fierbeţi-l 10 minute. Curăţaţi şi spălaţi ceapa, tocaţi-o mărunt, apoi căliţi-o 5 minute în ulei.

Adăugaţi morcovul curăţat, spălat şi dat pe răzătoarea mare, merele rase, stafidele şi cimbrul. Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi la foc mic 10 minute, amestecând din când în când.

Luaţi de pe foc şi adăugaţi orezul, miezul de nucă şi 100ml suc de roşii. Omo­genizaţi bine şi cu acest amestec um­pleţi foile de varză şi rulaţi-le.

Varza rămasă tăiati-o fideluţă şi puneţi-o pe fundul unei cratiţe. Peste aceasta puneţi sărmăluţele, vinul, sucul de roşii rămas; şi eventual o cană de apă, până când lichidul acoperă sarmalele.

Fierbeţi-le acoperit la foc mic, sau puneţi cratjţa la cuptor pentru 40 de minute.

Sarmalute de post cu nuci

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. mama face asa ceva 🙂

  2. Am mai auzit de asa ceva, insa nu am incercat niciodata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.