Bezea cu nuci, struguri si pepene galben

Printeaza

Bezea cu nuci, struguri si pepene galben din: albusuri, zahar, nuci, amidon, praf de copt, frisca, miez de nuca, struguri si pepene galben.

Ingrediente:

blat:

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g nuci macinate
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite praf de copt

ornare:

  • 500 ml frisca
  • 150 g miez de nuca fiert in 200 ml sirop din 3 linguri miere si 150 g apa
  • 500 g struguri albi, negri
  • 2 felii pepene galben

 

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecaţi zahărul, amidonul şi praful de copt. Bateţi albuşurile, adăugând treptat câte 1 lingură din amestecul cu zahăr. Pentru o mai bună şi mai rapidă reuşită, ţineţi vasul 10 minute la bain-marie, în timp ce bateţi albuşurile, apoi luaţi-l şi bateţi-le „la rece”, după care puneţi-l iar la bain-marie.

Alternanţa rece-cald vă ajută să obţineţi o spumă compactă. Din această compoziţie puneţi cu lingura grămăjoare pe hârtia de copt aşezată într-o tavă rotundă de tort.

Umpleţi un şpriţ de torturi cu restul al¬buşului bătut spumă şi faceţi pe marginea discului iniţial de bezea, un brâu, un inel, cât mai decorativ, în aşa fel încât să rămână în mijloc un spaţiu gol. Puneţi tava la cuptor la foc foarte mic. Pentru ca blatul de bezea să rămână alb, dacă arde prea tare cuptorul, uşa acestuia trebuie ţinută întredeschisă. De aceea, acest blat se coace atât de încet.

Intre timp, fierbeţi miezul de nucă într-un sirop obţinut din 3 linguri miere şi 150ml apă. Curăţaţi boabele de struguri de codiţe. Scoateţi blatul copt (întărit) din cuptor şi lăsaţi-l la răcit. Desprindeţi-l de pe hârtia de copt şi puneţi-l pe un platou. Puneţi în mijlocul blatului frişcă amestecată cu struguri. Ornaţi cu miezul de nucă fiert şi cu forme decorative tăiate din pepene galben.

Bezea cu nuci, struguri si pepene galben

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.