Supa crema cu praz
PrinteazaO reteta de supa crema cu praz din: ciuperci, praz, telina, ceapa, smantana, unt, ulei de masline, sare si piper.
- 500 g ciuperci
- 1 fir de praz
- 1 telina
- 1 ceapa
- 125 g smantana
- 60 g unt
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei. Adaugă ciupercile tăiate felii şi ţelina cubuleţe. Lasă-le să se rumenească, toarnă un litru de apă şi presară sare şi piper. Când legumele sunt aproape fierte, strecoară-le şi zdrobeşte-le cu furculiţa.
Piureul astfel obţinut, subţiază-l cu zeama în care au fiert legumele. Adaugă prazul călit în unt şi potriveşte gustul de sare. Lasă să dea într-un clocot, încorporează smântână. Serveşte fierbinte, cu crutoane.
Supa crema cu praz
Pofta buna!