Prajitura paianjen de ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: ciocolata, biscuiti, creioane glazura, jeleu.

Ingrediente:Prajitura paianjen de ciocolata

  • 200g de ciocolată neagră sau cu lapte
  • 2 pachete de 154g de biscuiţi cu cacao (din cei tip sandviş, cu cremă albă la mijloc)
  • creioane cu glazură (unul cu glazură albă, altul cu glazură neagră)
  • 113 g jeleuri( tip banda) cu aroma de lemn dulce

 

Mod de preparare:

Se topeşte ciocolata într-un vas termorezistent, deasupra unei crăticioare cu apă care fierbe uşor. Se închide focul odată topită ciocolata şi se menţine caldă în bol până se montează păianjenii.

Se desfăşoară jeleurile şi se taie în bucăţi cu lungimea de 2-3cm, ca să se folosească drept picioare pentru păianjenul de ciocolată.

Se stropesc jumătate dintre biscuiţi cu o linguriţă de ciocolată. Se înfig opt picioare de lemn dulce în stratul de ciocolată, apoi se lipeşte deasupra alt biscuit, ca un sandviş.

Se întinde puţină ciocolată deasupra ca să acopere suprafaţa complet, apoi se lasă într-un loc răcoros ca să se întărească.

Se folosesc creioanele cu glazură pentru a adăuga ochii, făcând mai întâi două puncte mari de glazură albă, apoi două puncte mai mici de glazură neagră deasupra.

Prajitura paianjen de ciocolata

Prajitura paianjen de ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.