Brioşe de ciocolată şi dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de briose de ciocolata si dovleac din: faina, lapte, dovleac, fulgi de ciocolata, cacao neagra, unt, zahar brun, oua si zahar vanilat.
- 100 g faină cu agent de creştere
- 750 ml lapte
- 100 g dovleac (pulpă)
- 30 g fulgi de ciocolată
- 10 g cacao neagră
- 60 g unt
- 15 g zahăr brun
- 2 ouă
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul de coajă, taie-1 felii şi coace-1 15 minute în cuptor, la 200° C. între timp, freacă untul într-un castron, adăugând zahărul brun treptat, până când devine ca o cremă.
Separat, bate ouăle cu zahărul vanilat şi încorporează-le în compoziţia de unt. Adaugă faina cernută amestecată cu cacaua şi un praf de sare, alternând cu laptele.
Unge cu unt formele, aşază pe fundul lor un strat de compoziţie, pune în mijloc fulgi de ciocolată şi dovleacul tăiat bucăţele şi copt.
Acoperă cu un alt strat de compoziţie şi coace brioşele 20 de minute la 190° C.
Brioşe de ciocolată şi dovleac
Pofta buna!